Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilitate oscilator

Vizitator bogdanrusu28

Postări Recomandate

Vizitator bogdanrusu28

Buna!Am construit pt un receptor pe 3,5 si 7 Mhz,cu filtru xf9,un vfo similar cu cel de la A412.Frecventele acoperite sunt 12.5-13.0,respectiv 16.0-16.2.As putea sa folosesc pt a acoperi benzile relatia FI-VFO,in acest caz,frecventa fiind cu mult mai mica.Dar in acest caz nu receptionez banda utila(LSB)Ce ma doare cel mai tare este stabilitatea.Sensibilitatea aparatului este foarte buna,dar se sesizeaza o alunecare de frecventa.Am folosit pt circuitul oscilant cond styroflex.Tensiunea este stabilizata corespunzator.Ce ma sfatuiti sa fac?Ce masuri suplimentare sa iau?Ce tipuri de rezistente,condensatoare ar fi cele mai indicate?Nu este oare posibil la asa frecventa mare de VFO sa fie cat de cat stabil?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio2007

3

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Vizitator bogdanrusu28

Multumesc vio2007 pt trimitere.Am invatat multe de acolo.Cred ca am sa execut schema propusa de yo4you(stabilizare buna,cuplaj mic cu etajul separator,etc).Am o intrebare:cum se face termocompensarea?Ce condensatori se utilizeaza in acest scop?

Link spre comentariu

Coeficientul de temperatura este inscriptionat pe condensatoare (vezi codul culorilor).Condensatoarele cu pasta U (marcate U2,2 U3,3...U4,7...U47...U120) au coeficient de temperatura negativ.Se pot recupera din tunere de la TV-AN,blocuri de UUS de receptoare romanesti cu tranzistoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări