pole Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Am cumparat doua kit-uri de amplificator AD-023 de 200W in punte de la Adelaida si ma tot chinui de cateva zile sa pun macar unul in functiune si nu reusesc. Am urmat instructiunile date de ei in documentatia aferenta si tot degeaba, nu reusesc sa le leg cum trebuie sau au vreun bai, dar amandoua...ma indoiesc. Daca cineva a cumparat si a reusit sa le dea de cap sa ma ajute si pe mine ca nu as vrea sa dau banii aiurea pe traf cum poate am dat si pe ele. Link spre comentariu
mosfet Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Pai zi in detaliu ce ai facut, cum le-ai legat, la ce/cat le-ai alimentat.... si poze eventual in care sa se vada legaturile facute. Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Intr-adevar trebuie puse ceva poze cu realizarea dvs. ... Am urmat instructiunile date de ei in documentatia aferenta si tot degeaba, nu reusesc sa le leg cum trebuie ...Alimentat cum trebuie si pus pe un radiator generos, amplificatorul functioneaza din prima.Sunt foarte multe variabile care trebuiesc luate in calcul:1. Alimentat invers... Amplificatorul plezneste din prima...2. Transformatorul trebuie sa aiba un secundar de max 2x21Vca, si un curent de cel putin 8A.3. Redresarea ar trebui facuta cu diode serioase, care sa reziste la 10A si 50V;4. Condensatorii de filtraj de pe cablaj sunt insuficienti, in sursa ar trebui pusi cel putin 2 condensatori de 4700uF la 50V pe fiecare ramura.3. Daca montajul nu are radiator suficient ... amplificatorul intra in protectie termica...Deci ... pozele vorbesc...BAFTA! Link spre comentariu
lucione_cip Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Daca este cu tda7293/94 atentie la "talpa" finalilor care nu trebuie sa aiba contact cu masa Link spre comentariu
pole Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Momentan nu pot sa pun poze ca nu mai stiu unde am pus cablul de date de la tel.Kit-ul l-am montat in carcasa unui amplif. Pioneer SA-520 al carui etaj final este defect.Are diode serioase si doi condensatori de 8000 uF 48V la filtraj.Mai am un kit mai vechi tot de la adelaida (2x160) pe care l-am alimentat tot de la aceeasi sursa (pioneer sa-520) si merge perfect.Tensiunea am luat-o de la bornele condensatoarelor de filtraj. As vrea sa realizez o sursa prezentata in schema de mai jos...o recomanda cineva? Link spre comentariu
costy Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 e buna schema aia.poate are vreun pin de mute/standby ?ai grija la izolarea finalilior fata de radiator Link spre comentariu
Vizitator Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Intrebare, cum sa fi asa de IDIOT sa proiectezi un circuit integrat de putere (ma refer ca producator), la care talpa carcasei sa nu fie MASA?Ca sa fi nevoit sa-l izolezi electric de radiator... Link spre comentariu
pole Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Fratilor, am reusit. Am realizat montajul de mai sus cu cond. de 6800uF doar ca nu am momentan un traf mai mare si am folosit unul de 12V...dupa filtraj sunt vreo 16. Se aude destul de bine si ca volum dar si ca, calitate...atat cat am putut sa-i dau, ca stau la bloc si sa nu am probleme cu vecinii O sa incerc sa-i montez ca radiaor un cooler de P4 daca gasesc un tarod asa mic pt filetat. Daca are cineva un traf de vanzare 2x24 sau apropiat, m-ar interesa.Multumesc tuturor care s-au implicat si au venit cu cate o parere. Stima Link spre comentariu
ionut_te Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Deja iau foc...Desi ma jurasem ca nu mai postez NIMIC pe forumul asta, nu pot sa tac cand ajung sa realizez ca mai multe batalioane de ingineri (SGS, Thomson, Philips, National Semiconductor, etc.) au fost "atat de idioti" incat sa nu separe -V de capsula integratului... Leco, nu am nimic de impartit cu nimeni nici in viata de zi cu zi, cu atat mai putin aici pe forum, dar aici ai intrecut masura rau de tot...Ma mir ca nu ti se pare firesc ca, la capsula TO3, colectorul tranzistorului sa fie izolat si sa aiba pin separat...Cel putin dobitocii astia care nu au aflat inca de la istetii de romani ca se poate si altfel, pun in datasheet macar schema bloc interna a produsului... Link spre comentariu
Sharky Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 sa ne pastram calmul totusi, altfel sterg posturile. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Ionut, ia explica-mi tu DE ce nu au optat pentru a alege MASA ca fiind tabla capsulei, si tocmai -Vcc sa fie pe tabla. Link spre comentariu
ionut_te Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Explicatii ar fi multe, dar ca sa nu complic inutil subiectul iti raspund cu o intrebare: Integratul asta (pentru ca de la el a plecat discutia) poate functiona cu alimentare simpla? Link spre comentariu
costy Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 probabil un raspuns prost dar nu cumva are legatura cu faptul ca tranzistorii din interior(ma rog pastila de siliciu) sunt legati direct de tabla pt un mai bun transfer termic? Link spre comentariu
ionut_te Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Daca ti se pare un raspuns prost e treaba ta, dar in cazuri ca acesta, in care se pun astfel de intrebari, nu puteam incepe cu altceva...Cum spuneam... daca vreti sa complicam postul fara rost putem ajunge si la tehnologia de fabricare a acestui integrat (si a altora asemanatoare), dar de ce sa ne dam mari cu termeni complicati cand se poate afla un raspuns si intr-o maniera simplista??? Si asa suntem toti off-topic... Sau asta nu mai conteaza de loc cand e atat de usor sa ii faci de cacao pe altii???P.S.: Un raspuns tot simplu dar care implica mai multa "mura in gura" este acesta: Diferite cerinte impuse integratului cum ar fi: transfer termic, posibilitatea utilizarii alimentarii simple sau duale, tehnologia de fabricatie, etc. au dus la alegerea acestei solutii tehnice. Probabil ca daca s-ar fi folosit in continuare acelasi sistem de alimentare simpla de acum ceva ani in care plusul sursei era conectat la masa, si in cazul de fata capsula ar fi fost conectata la +V... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Explicatii ar fi multe, dar ca sa nu complic inutil subiectul iti raspund cu o intrebare: Integratul asta (pentru ca de la el a plecat discutia) poate functiona cu alimentare simpla?Nu stiu, nu conosc schema, nu am lucrat cu asa ceva, intotdeauna am preferat si voi prefera un amplificator tranzistorizat pe etajul final... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum