yo9hrb Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 Cred ca aici e locul acestui post (in definitiv e vorba de alimentatoare, nu?)Am 2 buc. acumulatoare zinc-argint. Trebuie incarcate cu electrolit. Modelul este STD12, adica 1,5V, 12Ah. Au fost folosite la statiile radio R126 (si nu numai). Are cineva ceva informatii despre acest tip de acumulatoare? In principal ma intereseaza electrolitul (probabil hidroxid de potasiu, dar nu stiu concentratie, cantitate, etc).Poza: Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Din cate stiu, electrolitul este o solutie pura de hidroxid de potasiu.Acumulatoarele Ag-Zn au puteri specifice (W/Kg) de 2,5-3 orimai mari decat cele cu plumb si furnizeaza curenti mari (datorita rezistenteiinterne foarte mici).Numarul de cicluri de incarcare/descarcare este inferior acumulatoarelor NiCdsau NiMh. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 "Acumulatorul Ag-Zn are energia specifica relativ mare, dar incercarile de a realiza regenerarea sistemului Zn-Ag2O2, intalnit la pilele primare uscate, prin incarcare, intampina incoveniente datorate, in principal, solubilitatii apreciabile a oxizilor de zinc in electrolitul alcalin si tendintei zincului de a forma depuneri dendritice in timpul incarcarii, ceea ce duce la scurtcircuitarea interna a pilei. Problema a fost partial rezolvata prin utilizarea unor membrane separatoare semipermeabile.Costul ridicat si durata de utilizare scurta(cele mai bune performante s-au apropiat de 200 de cicluri de incarcare-descarcare) limiteaza aplicarea acestor acumulatoare numai in scopuri speciale din domeniul militar si tehnica zborurilor spatiale."Citat din "Pile de combustie"-S.Muscalu/V. Platon, Ed. tehnica, Bucuresti 1989. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 25, 2010 Autor Partajează Postat August 25, 2010 Ok, dar, totusi, nu stie cineva ce concentratie trebuie sa aiba solutia de hidroxid de potasiu? Poate are cineva acces pe la documentatie mai militaroasa, ca acolo trebuie sa existe ceva. Eventual in cartea pentru R126. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Sper sa va ajute acest atasament : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum