Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

imprimanta

Bradwarden

Postări Recomandate

Salut,as vrea sa imi cumpar o imprimata si nu stiu care e mai buna.(laser/jet)As vrea sa imi spuneti si mie care e diferenta dintre imprimanta laser si imprimanta jet,ati putea sa im irecomandati o imprimanta care sa nu necesite sa o incarc dupa ce trag 50-60 pagini/am probleme cu ea dupa refil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• Bradwarden

1

Top autori în acest subiect

Daca va intereseaza sa scoateti doar alb-negru, imprimanta laser e singura solutie(exista dealtfel si imprimante laser color-scumpe).La o imprimanta laser, puteti sa scoateti doar odata la un an o pagina, nu se usuca nici un cartus, tonerul e un praf, nu are ce sa se usuce.Imprimanta laser e totusi mai grea/voluminoasa decat una ink-jet si are un consum de energie mai mare.Sunt dezavantaje minore.

Link spre comentariu
Vizitator sorinmatei

Salut,as vrea sa imi cumpar o imprimata si nu stiu care e mai buna.(laser/jet)As vrea sa imi spuneti si mie care e diferenta dintre imprimanta laser si imprimanta jet,ati putea sa im irecomandati o imprimanta care sa nu necesite sa o incarc dupa ce trag 50-60 pagini/am probleme cu ea dupa refil.

Salut. Poate reusesc eu sa aduc 2-3 detalii sau argumente. Imprimantele pe cerneala au avantajele: sunt mici (mai ales cele ce nu sunt multifunctionale), usoare, si cartusele lor pot fi incarcate aproape in orice caz acasa de oricine. Plus ca, atunci cand cineva vrea sa tipareasca la o mare claritate (foto - de exemplu), apeleaza la imprimanta jet pentru ca acestea redau destul de fidel imaginile pe hartie. Totodata, imprimantele ink-jet au si dezavantaje: se usuca daca nu se folosesc capetele de printare, capacitatea unui cartus de cerneala e net inferioara decat a unui cartus de toner, daca nu folosesti tehnologie durabrite, atunci printurile pe cerneala nu rezista la apa etc. Lista e tare lunga.Acum despre laser. Cum vezi si mai sus, sunt cateva dezavantaje: consum mai mare de energie, costuri initiale mai ridicate. Daca vrei sa printezi monocrom, atunci considera ca iti poti lua o imprimanta (dau exemple, nu e lege ce spun eu aci) gen HP 1010, P1006 sau vreuna ce foloseste cartuse fara chipuri, unde te costa un refill cam 50 de lei, si ai autonomie de 2000-3000 de pagini. E bine ca refilul sa il faca cineva care se ocupa de asta, pentru ca am vazut multi ce scoate dopul si baga praful, fara a se preocupa de curatare, si asa iti cam suntezi prietenia dintre tine si imprimanta (ea va muri un pic mai repede). Totodata, poti lua o imprimanta laser color (eu am luat si la preturi minunate...) la mana a doua, poate prinzi una cu cartuse fara chipuri sau cu cartuse tare ieftine (XEROX 6110...) si iata ca te faci cu printuri laser color la preturi rezonabile. Nu recomand LEXMARK de niciun tip. In rest, poti sa ma intrebi daca ai gasit ceva ce iti face cu ochiul, poate pot fi de folos... Recomandarea mea de azi (si nu doar a mea): multifunctionalul laser monocrom Samsung SCX-4300, unde se poate reseta cartusul starter de il folosesti pana te plictisesti... Iar Laser color: OKI C7300. Keep in touch!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări