Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Pentru montaje cu 6P3S sau 6P3S-E in PP(alimentate cu Ua=430V-460V) se mai pot folosi cu succes trafo-out de tip Hammond/HX-1750Q , de altfel acest transformator nu este nici macar scump cca $90...(de cit sa va chinuiti cu tot felul de "facaturi"/ in situatia cind nu aveti "cunostintele necesare"-este mai bine sa "apelati" la firme consacrate de tip Hammond =parerea mea obiectiva !,care poate va deranja...) ,eu mai fac asa..., cite un transformator de iesire de "amuzament" in timpul liber(cind nu am altceva mai bun de facut),mergeti pe trafo-out consacrat,-nu veti avea "deceptii" si reusita este asigurata.Oricind si pentru oriciene sau orice montaj sint dispus sa recomand un model de trafo-out-Hammond(pret acesibil) care sa se "potriveasca" scopului/. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 E mare problema cu transformatorul de iesire, caci la aplicarea NFB, apar oscilatii pe iesire. Fara NFB, totul merge bine. Ee...,cu un astfel de traf(in cazul NFB-prezentat mai jos) nu mai apar "oscilatii" pe iesire(sau trebuie cumparat trafo-out "adevarat"...)...__Asa este configurat traful din filmuletul de mai sus ,ba chiar are numai E16X30mm(atit am avut carcasa recuperata) practic 9,6 cm patrati sectiune (in ciuda sectiuni mici nu deformeaza sinusul de la 30Hz in sus,-sub 30Hz sinus apar distorsiuni de forma sinus la puterea nominala ...,=se poate obtine puterea nominala chiar incepind cu 30Hz_sinus), desigur daca as fi folosit E16X40mm asa cum este prezentat in schita ar fi mers OK de la 25Hz_sinus sa zic... __Acest transformator a fost gindit(simplu si eficient-usor de realizat-trebuie respectat strict "designul" infasurarilor...) sa se potriveasca si pe EL84-PP chiar UL sau CFB sau ambele simultan(UL+CFB)(situatie in care va avea si un randament deosebit,in cazul folosiri acestui model trafo-out in config. EL84-PP-UL-CFB raspunsul liniar in frecventa va pleca garantat de la 15Hz_sinus pina unde va putea/aprox 100.000Hz_sinus.Material tole banal=fero-siliciu-orientat , din "vechituri" recuperat).Pot sa "agat"(acest model trafo-out) de un montaj EL84-PP-(UL+CFB) daca va fi cazul... Secundarele trebuiesc legate in paralel......pt ca asa cum sunt figurate impendanta pe iesire se "duce" peste 30 ohm.....in rest "discursul" e la nivel academic Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Secundarele trebuiesc legate in paralel......pt ca asa cum sunt figurate impendanta pe iesire se "duce" peste 30 ohm.....in rest "discursul" e la nivel academic Io, zic sa mai analizati !,poate intelegeti ...(alea 2x51sp CuEm 0,8mm sint in paralel domnule ,daca nu va_ti prins !)asadar modo groso rapotul de transformare este 3000:102 adica 29.4...,calculati dumneavoastra impedanta primar daca in secunad am o impedanta de 8Ω un Rscc (rezistenta secundar de 0,4Ω in CC) si o Raacc(rezistenta primar anod-anod in CC de 180Ω)... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Secundarele trebuiesc legate in paralel......pt ca asa cum sunt figurate impendanta pe iesire se "duce" peste 30 ohm.....in rest "discursul" e la nivel academic Io, zic sa mai analizati !,poate intelegeti ...Probabil ati "gindit " 2x51 spire ......puse in paralel dupa care in serie cu a 2 a bobina ,deci se va bobina secundarul cu 2 fire in acelas timp da asa poate are o logica .....astept sa confirmati sau ....sa infirmati ca de obicei spusele mele. Sau...... in desen secundarul e format din 2 bobine fiecare cu 2x51spire =102x2=204 spire in total ...... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 2 x51 sp ala este bifilar...(vezi mai jos img.)__Ce sa gindesc domnule ?! trafo-out este pe "masa" in montaj (ai gindit dumneata ce ai vrut-fara sa intrebi ,credeai ca in sfirsit ai gasit o chichita ). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Ce sa gindesc domnule ?! trafo-out este pe "masa" in montaj (ai gindit dumneata ce ai vrut-fara sa intrebi ,credeai ca in sfirsit ai gasit o chichita ).Sper sa fiu singurul care a inteles "gresit"...... (a trecut de mult vremea cind intrebam ...acum doar ma intreb) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 ...a trecut de mult vremea cind intrebam ...Stiu si eu...,asa consideri dumneata ...,__Pe cind faci si dumneata un trafo-out care sa raspunda liniar pina la 100.000Hz sinus ca asta ?! aici Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Pe cind faci si dumneata un trafo-out care sa raspunda liniar pina la 100.000Hz sinus ca asta ?! aici Pe luni saptamina viitoare am de facut 2 trafuri de 40cm2 tolaGO si sec. in Ag pt un final stereo de 160W ce va fi pilotat de 6 tuburi EL509 conexiune pentoda....si desigur mi-ar prinde bine niste sfaturi cum sa-l fac eventual sa-l "duc" spre cei 100Khz ...cu bunavointa dumneavoastra si o ultima intrebare in general vorbind cit de mult poate influenza tensiunea de alimentare ,calculul transformatorui de iesire in general!Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 ...cum sa-l fac eventual sa-l "duc" spre cei 100Khz..., si o ultima intrebare in general vorbind cit de mult poate influenza tensiunea de alimentare ,calculul transformatorui de iesire in general! Multumesc anticipat. Tensiunea de alimentare este "capitala" in stabilirea Ra sau Raa daca nu se tine cont de acest lucru= in mod sigur sint doua situatii posibile:1.In eventualitatea cind Ra sa Raa e prea mare=NU se obtine puterea "scontata" 2.In eventualitatea cind Ra sa Raa e prea mic =Se depaseste puterea disipata la anod in regim dinamic __Asadar Ra sau Raa este in strinsa corelatie cu Ua final !(si clasa de functionare desigur in cazul PP). __Pentru prima intrebare raspunsul se amina..., nu vad sticlele de Chivas Regal(pe masa,25 Year Old) . Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 ...si o ultima intrebare in general vorbind cit de mult poate influenza tensiunea de alimentare ,calculul transformatorui de iesire in general! Multumesc anticipat. Tensiunea de alimentare este "capitala" in stabilirea Ra sau Raa daca nu se tine cont de acest lucru=tensiunea de alimentare anodica final in mod sigur sint doua situatii posibile:1.In eventualitatea cind Ra sa Raa e prea mare=NU se obtine puterea "scontata" 2.In eventualitatea cind Ra sa Raa e prea mic =Se depaseste puterea disipata la anod in regim dinamic __Asadar Ra sau Raa este in strinsa corelatie cu Ua final !(si clasa de functionare desigur in cazul PP). Da multumesc ,aveti perfecta dreptate in general am remarcat faptul ca se ia ca referinta Ra-a care de fapt rezulta din diagrama tensiune/curent optimala a fiecarui tip de tub ...in momentul in care se calculeaza un traf de iesire si desigur rezistenta interna a tubului in cauza.....Sticlele vin si ele daca ajungem la ...100khz nu e o problema (si nu glumesc de loc) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 ...40cm2...6 tuburi EL509 conexiune pentoda...si desigur mi-ar prinde bine niste sfaturi cum sa-l fac eventual sa-l "duc" spre cei 100Khz ... ...Sticlele vin si ele daca ajungem la ...100khz nu e o problema (si nu glumesc de loc)... __Eee...,nici eu nu o sa mai "glumesc"...(cu toate ca nu stiu daca merita sa nu sa ma abtin ?!...)... Pentru a fi posibil un raspuns pina la 100.000Hz sinus(obtinut dupa trafo_out)..., trebuie sa urmariti "designul" de aici : download/file.php?id=39596&mode=view ,desigur adaptat "scopului"/tuburilor dumneavoastra (un numar mai mic de spire in primar si un raport de transformare mic caracteristic unui Raa mic desigur alte sectiuni conductor si miez). Cu acel design(sau apropiat) si datorita faptului ca veti avea un Raa mic(6 tuburi EL509), aproape sigur veti obtine ce va intereseaza ,in orice caz nu trebuie sa fiti chiar "zgircit" cu Naa chiar daca veti folosi 40cm patrati sectiune miez ,daca amplificatorul nu este de instrument recomand un minim de 1600sp primar anod-anod (800sp/ramura) ,si un maxim de 2000sp primar anod-anod(1000sp/ramura),personal as inclina pentru 1600sp anod-anod. __Sau ar trebui sa procurati CuEm cu izolatie foarte buna(consultati userul ) si sa bobinati tot transformatorul multifilar primar-secundar impreuna (banda de fire intercalate primar-secundar-alternat... ,aici trebuiesc facute niste calcule functie de Raa pe care il aveti in situatia dumneavoastra...,evaluate posibilitatile...).Fiind config PP si Raa-mic ,aveti "sanse" mari... ................................................................................................................................................................................. PS.V_as ruga sa nu mai faceti aprecieri la adresa mea de gen: ...in rest "discursul" e la nivel academic ,...a trecut de mult vremea cind intrebam ...acum doar ma intreb...Pot sa fac si eu aprecieri...,NU credeti ?!...(Si ca sa vedeti ca nu sint "ranchiunos" v_am raspuns si la intrebarea de 100.000...,cu toate ca nu stiu daca merita...),si/sau vad ca nu "a trecut de mult vremea cind intrebam ...acum doar ma intreb"... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 @gabriele ,Asadar va urez reusita !(serios). __(Si in gluma) daca mai aveti oarece nelamuriri ma anuntati...,ma uit in agenda de telefon si va furnizez numarul VAnderveen pentru lamuriri suplimentare/ ... Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Iata o chestie interesanta : Link spre comentariu
ggg Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Multumim Blue. Foarte interesant documentul si parca regret ca nu l-am avut la indemana intr-un anumit moment.Parerea mea este ca aceasta capacitate primar-secundar de 6000 pf, desi valoric este mare , totusi este rezonabila avand in vedere configuratia si numarul de intretzeseri.Observ ca nu intamplator si altii fac teste cu sarcini rezistive mai mici (6 ohm) cand aceste capacitati au valori destul de ridicate. Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Multumim Blue. Foarte interesant documentul si parca regret ca nu l-am avut la indemana intr-un anumit moment.Parerea mea este ca aceasta capacitate primar-secundar de 6000 pf, desi valoric este mare , totusi este rezonabila avand in vedere configuratia si numarul de intretzeseri.Observ ca nu intamplator si altii fac teste cu sarcini rezistive mai mici (6 ohm) cand aceste capacitati au valori destul de ridicate.Ai observat rezistenta in c.c. a Raa ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum