Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P3S-PP_fara curenti de g1

Vizitator

Postări Recomandate

Pentru ca am observat ca se tot discuta de "puteri" in sarcina si tuburi electronice am zis sa fac o expunere sumara legata de tuburi arhicunoscute.

Asa au ajuns faimoasele 6P3S subiect de "analiza" in regim fara curenti de grila comanda(in acest moment,_Nu pot asigura curenti de grila comanda :rade: ).

Pe schema de mai jos (etajul final PP cu 6P3S este practic si real),se poate observa cu usurinta ca nivelul de atac al semi_alternantei pozitive la virf nu depaseste +24V , asadar acest nivel chiar pentru 34W in sarcina se afla sub nivelul de negativare al grilei de comanda(in regim dinamic la virf pozitiv al semnalului de 24V grila de comanda ramine totusi usor negativa aprox -0,5V ,asadar prin aceasta este justificat titlul.

Desigur poate va intrebati la un Raa de 8K nu exista nici cel mai mic stres pentru aceasta putere in sarcina(obtinuta cu 6P3S-PP),sau sa nu credeti ca daca Raa ar scadea se va obtine putere mai mare(fara curenti de grila comanda),sa probat si cu Raa=6k2 aceasi putere(chiar mai mica cca 30W in sarcina) sa putut obtine la iesire in sarcina(desigur stresul tuburilor finale fiind mai mare si tensiunea efectiva de audiofrecventa anod-anod mai mica circa 440Vef_af).

__Cine va spune ca se poate obtine o putere mai mare in sarcina cu 6P3S-PP(indiferent de regim si Raa) fara curenti de grila comanda este diletant (ca sa nu spun altfel).

In concluzie daca nu beneficiem de un defazor(etaj de atac) capabil sa furnizeze si curent aceasta este limita 6P3S-PP de putere fara curenti de grila comanda.

__Ce as mai putea preciza este ca tensiunea G2 are un rol esential !, astfel daca tensiunea G2 este scazuta la +225V puterea la iesire scade foarte mult(se mai obtin circa 18W in sarcina "indiferent de Raa").Cine doreste sa vada oscilograme(azi-miine nu_i problema ,mai tirziu il dau jos de pe masa) spune.

Puterea de 34W(efectiva ,sinus NE_limitata desigur) in sarcina este un maxim(in opinia mea) fara curenti de grila comanda pentru acest tip de tuburi(6P3S) in PP(aviz amatorilor de Hi-Fi ,-"regim" si Raa etaj final).In acest "regim" 6P3S(etaj final) chiar "cinta".

PS .In prezenta curenti grila de comanda(trafo-atac) estimez o putere posibila in sarcina de circa 50W sau mai mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

6

• iulidan2

4

• zal

3

• blue

3

Top autori în acest subiect

Chiar cu un Williamson sau facut testele(acestui final 6P3S-PP=regim de lucru ,un cablaj care statea aruncat prin casa de ani buni de zile ,ia venit vremea sa "spuna" ceva...).

Link spre comentariu

Am obtinut circa 45W pe la 475V anod / 350V G2 sau circa 40W la 450V anod / 350V G2 , fara curent de G1 ( driver catodina chioara care evident nu poate da curent de G1 fara distorsiuni vizibile ) si daca se vrea cu tot dinadinsul se poate forta si mai mult ... asa ca sa lasam diletantismul :rade: Conteaza mult si performantele trafului de iesire , un traf cu rezistenta mare la sarma si ( sau ) pierderi mari in miez te penalizeaza lejer cu 10W din puterea audio la nivelul asta ( 50W ) ...

Link spre comentariu

Am obtinut circa 45W pe la 475V anod / 350V G2 sau circa 40W la 450V anod / 350V G2 , fara curent de G1 ( driver catodina chioara care evident nu poate da curent de G1 fara distorsiuni vizibile ) si daca se vrea cu tot dinadinsul se poate forta si mai mult ... asa ca sa lasam diletantismul :rade:

Conteaza mult si performantele trafului , un traf cu rezistenta mare la sarma si ( sau ) pierderi mari in miez te penalizeaza lejer cu pana la 10W de putere audio la nivelul asta ( 50W ) ...

Pe ce ati obtinut aia 45W ??(erau sinus nelimitati wattii aia ?,pe perna-fara curent G1) sau cu ce Raa ?!(aveti si dumneavoastra o imagine,oscilograma..., ceva expus sau chestiunea se rezuma la "numai declarativ" ).
Link spre comentariu

Raa circa 7K , e posibil sa se obtina eventual usor mai mult pe la 8 - 9K , dar nu e semnificativ .

Pe un Raa de 7K tensiunea anod-anod din primar intra in limitare mai devreme decit pentru Raa=8k (la aceeasi excursie/modulatie curent anodic_dinamic), daca nu putem furniza curent g1 finale ,adica se obtine putere mai mica daca avem pretentii ca g1 finale sa NU ajunga pozitiva la puterea maxima ,asadar pe 7K estimez o tensiune anod-anod de circa 500Vef_af/ si daca mai tinem cont si de randament trafo-out practic se va obtine in sarcina aprox. 30W(la un Raa de 7k numai Pw0_anod-anod poate fi 35W ,in sarcina/secundar vor fi circa 30W-31W).

__Dumneata sustii practic ca ai obtinut 45W(sinus nelimitat ?) in sarcina fara curent de grila-comanda etaj final ?!,asdar te_ai "incadrat" singur...

...

__Cine va spune ca se poate obtine o putere mai mare in sarcina cu 6P3S-PP(indiferent de regim si Raa) fara curenti de grila comanda este diletant (ca sa nu spun altfel)...

Link spre comentariu

Diletant e ala ce sustine ca scoate din 6P14P 40W :rade: si nu e in stare sa scoata dintr-o lampa mai puternica mai mult de 30W .Eu am incercat sa fiu constructiv , dar n-am cu cine , n-ai decat sa sustii fel de fel de prostii in continuare prin topicurile tale ...

Link spre comentariu

Deschide si dumneata subiecte/topicuri in care sa te "exprimi"...Eu in toate topicurile mele am expus lucruri care se pot proba-practic ,Nu am facut afirmatii gratuite...,ca alti...,ia invatane si pe "noi" cum obtinem 45W in sarcina cu 6P3S-PP fara curent/putere pe grila de comanda !,vad ca stii !,dar nu poti sa spui ?,o fi secret ?,mai stii ?!.

Vad ca impertinenta dumneata depaseste orice limita ,sau esti bun numai de "gura" .In cadrul subiectelor mele sau ale altora-daca vrei "dezbatere" trebuie sa vii cu argumente,nu merge asa cu "zisu" si atit.(deschide domnule subiect cu 6P3S-PP si 45W expune acolo "metoda"...),sau daca ai obiectii la acest subiect/putere 34W in sarcina fara curent grila de comanda finale vino cu argumente...(te_ai plictisit ?!,trebuia sa mai maninci...,putin...),sau rolul dumneata pe acest forum este sa contrazici cu vorbe goale pe oricine ?!.

__Eee,eu am scos 40W in sarcina din 6p14p-ev PP ,cine doreste poate sa refaca "experienta" va ajunge la acelasi rezultat sau cel putin apropiat (in cadrul acelui subiect am precizat in mod expres ca se poate verifica practic de oricine doreste...).

Link spre comentariu

Domnule dumneata poti sa disipi(Pdg2) cit vrei la puterea maxima pe G2 la tubul 6P3S(deja la 300V-g2 si puterea de 34W in sarcina sint cam 8mA la G2,-adica 2,4W putere care trebuie disipata de g2 ,desigur in repaos/gol/ sint decit aprox 0,6W) ,eu nu te voi opri...

Link spre comentariu

Si nu e cam mult 350V pe G2? Am inteles ca la modelele militare e chiar mai scazuta tensiunea admisa pe G2, parca 250V, fara de 300 sau 280 la varianta simpla. Cat traiesc tuburile in regimul asta?Desi nu-mi plac disputele dv. trebuie sa recunosc ca de la ambele parti am avut cate ceva de invatat.Totusi il rog pe d-l depanator sa expuna si un montaj practic, altfel nu prea putem sa-l credem...Oscilograme, tensiuni, asa de teorie e plin netul. Poate aveti dreptate, nu am cunostinte sa comentez rezultatul, dar as vrea sa-l vad. Si sunt convins ca nu numai eu as vrea...Inteleg ca toleranta la lampile rusesti e uneori inimaginabila, la fel si dispersia parametrilor, dar nici chiar asa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări