Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzaore mivarom

Vizitator gabriel000

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

5

• wally_gatter

5

• baga

4

• ionescu liviu

4

Top autori în acest subiect

Arata destul de bine dar nu ai nevoie si de inalte?

la ce bun? :ciuda: dibeisi spune tot , consum de watti fara randament.. niciodata nu as cumpara asa ceva decat daca mi-ar cere cineva pe care am ciuda si vreau sa ma razbun sa ii fac niste incinte cu dibeisi :rade: :rade: si in legatura cu mivarom , nici eu nu am avut probleme inca ...deci , hotul neprins e om cinstit
Link spre comentariu
Vizitator gabriel000

da ai dreptatae consuma multi wati !te sustin cu tarie dar in lipsa de bani nu am avut de ales si in plus difurile le vand orikand la cat am dat pe ele urmeaza sa imi iau niste difuri mai bune!si acum lucrez la 2 monitoare cu o medie si o inalta fiecare!dar nu stiu care tweeter e bun cel piezo sau normal!

Link spre comentariu

da ai dreptatae consuma multi wati !te sustin cu tarie dar in lipsa de bani nu am avut de ales si in plus difurile le vand orikand la cat am dat pe ele urmeaza sa imi iau niste difuri mai bune!si acum lucrez la 2 monitoare cu o medie si o inalta fiecare!dar nu stiu care tweeter e bun cel piezo sau normal!

pentru puteri mici poti sa folosesti si piezo , doar sa ai filtru bun in ambele cazuri , chiar cu protectie a tweeterului, asa ca precautie poti insera doua becuri sofit de 24V cu tweeterul.. daca ai puteri mai mari de 50w ar cam trebui sa treci la tweeterele cu bobina. si calota de aluminiu sau titan , au cel mai bun randament si de regula decibeli multi.. atentie la decibeli , cum imperechezi cele trei cai , bass , medii si inalte..decibelii fiecarora sa fie cam la acelasi nivel , daca nu ai difuzoare apropiate ca nivel de dB ,calculeaza filtrii in asa fel incat sa egalizezi toate trei...
Link spre comentariu

Nici eu nu recomand piezo pentru ca nu se aud clar.Daca nu ai difuzoare cu spl mare, tweeterul cu magnet si calota (dome tweeter) este cel mai potrivit.Daca vrei sa te convingi, ia un piezo cu 5 lei si probeaza-l.

poti sa folosesti si piezo , doar sa ai filtru bun i

Cum trebuie sa fie un filtru bun pentru piezo ?

Da , dar difuzoarele nu prea se leaga in serie dar de difuzoare legate in sarcina izobara ai auzit? :ras:

Cu o gluma asa slaba nu faci pe cineva sa rada , nici daca-l gadili. :nebun:
Link spre comentariu
Vizitator gabriel000

o sa pun tweetere normale si medii mia necesita?eu vreau sa fac 2 monitoare cu cate un tweeter si o medie buna si pe basii un filtru putenic de bass pana le schimb pe astea macar sa le obosesc .

Link spre comentariu

da nu o sa fac monitoare de studio o sa fac ceva gen monitor care o sa contina un tweeter si o medie si fac 2 bucati

tu vrei sa faci sateliti si le spui gresit monitoare , cred ca la boxe monitor de scena te gandeai, de acolo ai luat termenul de "monitor"...
Link spre comentariu

Nici una nu e mai buna ca alta.Depinde de cum si ce e implementat.Si nu asculti un amplif ci un sistem in care mare parte din sunet o da incinta.

Citeste un pic aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... er_classesTeoretic clasa A e cea mai buna, intrucat furnizeaza la iesire acelasi semnal ca la intrare (identic), bineinteles amplificat. Singura "problema" ar fi eficienta, care e relativ scazuta comparativ cu alte clase. Insa daca vrei cea mai buna calitate, clasa A cred ca e cea mai indicata.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări