baga Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Din mai multe motive.Mai pe scurt, nici un difuzor nu este identic cu celalalt, parametrii au o toleranta.De exemplu, daca impedanta este putin diferita, pe difuzorul cu impedanta putin mai mare va cadea o tensiune mai mare.Acest dezechilibru se accentueaza la puteri mari, pentru ca o bobina de difuzor se incalzeste mai tare, si ii creste impedanta si mai mult.Daca erau legate in paralel, chiar se echilibrau temperaturile.Acuma nu stiu cat conteaza treaba asta la puteri de ordinul a 80wati, dar la puteri mai mari, la difuzoare profesionale conteaza destul de mult.Eu pana acuma nu am vazut boxa cu difuzoarele in serie, dar nu spun ca nu exista.Daca nu ai incotro legi in serie, ce sa faci.Scuze ca v-am plictisit si am deviat de la subiect. Link spre comentariu
remus68 Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Un singur exemplu: cum sint conectate cele 4 difuzoare (in general Celestion) in miile de cabinete Marshall? Link spre comentariu
csaba_sm Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 in serie.. aia da ..asta chiar e tare de tot ...Persoana Anti Mivarom !!!! :cry: nu recomand sa cumpere nimeni de la firma mivarom ..dupa cate probleme am avut cu iei credetima ca mi-e scarba sa spun ca piese ieftine de vand de proasta calitate boxele sunt aiurea (am primit doua bucati care in 3 saptamani sau descetrat) bateriile acid nu au descriere corecta bateriile de ceas sunt scurse ..piesele vin indoidte la gramada cablajele zgariate ..sa nu va mai zic de modul de ambalare ...iar daca sunati la iei ..politicos zic ca nu e vina lor e vina postei ..curieratului ..daca trimit un produs defect inapoi la iei..nu primesti nimic .inapoi ..numai ..."puteti sa cumparati altceva de banii dvs in valoare obiectului defect"..adica (tu banii sau produs inlocuit nu o sa vezi niciodata) poti linistit sa ameninti cu protectia consumatorului (le doare la basca) patronul e unul vasilescu ..nu dea domnu sa fie in firma ..e plecat dincolo ...asta e politica mivarom....Va ia banii dupa aia ..la revedere...ai probleme rezolval singur...De notat la comenzii Mivarom !!! 1 aveti factura nelegala - o hartie simpla ..ne stampilata - A4 cum arata o factura cu chitanta nu ??2 garantie nu exista pe hartie "exista (verbal) daca sunati si va certati"3 produse ieftine de proasta calitate !!!Romanii merg pe ieftin si sa tina putin..pana il dau !!!In alte tarii merg pe "Dai un ban si stai in fata"Traiasca Mivarom Alexandria !!! Dn Vasilescu Patronul firmei Mivarom Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 De notat la comenzii Mivarom !!! 1 aveti factura nelegala - o hartie simpla ..ne stampilata - A4 cum arata o factura cu chitanta nu ??2 garantie nu exista pe hartie "exista (verbal) daca sunati si va certati"3 produse ieftine de proasta calitate !!!Deci...la mine ultimele 5-6 facturi care le-am gasit au stampila si semnatura.Garantia....este valabila si aceea verbala...am avut probleme cu un produs de-al lor, l-am trimis inapoi prin posta si mi-au trimis altul bun inapoi.La punctul 3 nu te contrazic.....insa daca ai cumparat un tranz si stii ca e facatura de ce incerci sa tragi de el ca de unul original?....plus ca ai mai dat si 2 lei pe el.Nu sunt contra mivarom, nici nu as putea, nu m-au dezamagit cu nimik pana acum. Link spre comentariu
sckump Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 difuzoarele nu prea se leaga in serie De ce? In ultimii patruzecisiceva de ani, aud prima data asta!Vin si eu aici cu o opinie: daca legi 2 difuzoare in serie, tinand cont ca difuzoarele sunt caracterizate si de o anumita inductanta a bobinei (functie si de pozitia bobinei in intrefier), aceasta va introduce un defazaj in circuit (teoretic 90 grade electrice daca e pur inductiv), si deasemenea va actiona ca un filtru trece jos de ordinul I, pentru al doilea difuzor. Astfel semnalul din cele doua difuzoare va fi unul diferit, si fiecare difuzor va "canta" in legea lui, rezultatul probabil o incalceala totala. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Leaga doua difuzoare in serie si asculta-le.http://www.teamrocs.com/technical/pages ... eakers.htmhttp://www.bcae1.com/spkrmlti.htmhttp://www.hometoys.com/htinews/jun05/a ... eakers.htmhttp://caraudio.biggz.com/parallelseries.html semnalul din cele doua difuzoare va fi unul diferit, si fiecare difuzor va "canta" in legea lui, rezultatul probabil o incalceala totala Cind ai auzit tu doua difuzoare legate in serie, "cintind incilcit"? Link spre comentariu
palcu ion Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Nu sunt contra mivarom, nici nu as putea, nu m-au dezamagit cu nimik pana acum.subscriu,nici eu nu am avut probleme cu aceasta firma Link spre comentariu
Vizitator gabriel000 Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 am legat difurile si in serie si in paralel este o difernta de sunet legate in serie nu mai au aceiasi rezonanta in paralel se aud destul de bine ,dar problema e alta din cate am inteles eo amplifu este cam firav(sony f417r) si la 4 ohm sunt mari sanse sa il ard daca leg un filtru ? Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 am legat difurile si in serie si in paralel este o difernta de sunet legate in serie nu mai au aceiasi rezonanta in paralel se aud destul de bine ,dar problema e alta din cate am inteles eo amplifu este cam firav(sony f417r) si la 4 ohm sunt mari sanse sa il ard daca leg un filtru ?Normal ca serie fata de paralel se aud diferit!Dar nu e vorba de "rezonanta" pune mana si citeste! Link spre comentariu
palcu ion Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 intotdeauna atunci cand cumparatorul nu e documentat suficient,vanzatorul e de vina( pentru ca vinde prea ieftin,nu pentru ca nu vrea cumparatorul ceva scump!!!de ce oare SONY marcheaza cu altceva finale de duzina si le vinde apoi de cateva ori mai scump? Link spre comentariu
susanu_pisu Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 am luat si eu de la ei si iti spun ca sunt d treaba!si au dif bune! Link spre comentariu
papyreloaded Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Nu sunt contra mivarom, nici nu as putea, nu m-au dezamagit cu nimik pana acum.subscriu,nici eu nu am avut probleme cu aceasta firmanici eu Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 am legat difurile si in serie si in paralel este o difernta de sunet legate in serie nu mai au aceiasi rezonanta in paralel se aud destul de bine ,dar problema e alta din cate am inteles eo amplifu este cam firav(sony f417r) si la 4 ohm sunt mari sanse sa il ard daca leg un filtru ?Normal ca serie fata de paralel se aud diferit!Dar nu e vorba de "rezonanta" pune mana si citeste!Le-ati legat corect in serie, adica au fost fazate inainte? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Da , dar difuzoarele nu prea se leaga in serie dar de difuzoare legate in sarcina izobara ai auzit? Link spre comentariu
Vizitator gabriel000 Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 http://www.upload.ro/show.php?img=3030/ ... CF3226.JPG] asa arata una din incinte Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum