Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie solara

Vizitator mirzan daniel

Postări Recomandate

Vizitator mirzan daniel

Va salut!Am o dilema despre cum poate fi valorificata energia solara si cum poate ea fi de folos in exploatarea aparatelor electrocasnice,sa spunem.Din cate stiu acele panouri genereaza in sarcina tensiune continua si cum pot valorifica aceasta tensiune pt un televizor,sa spunem,stiind ca la borna,acel televizor,suporta doar tensiune alternativa?Ce anume trebuie pt a utiliza energia solara pt consumul electric obisnuit al unei locuinte,nu doar pt agentul termic?Va multumesc pt orice raspuns sau sugestie.Daca nu m-am facut pe deplin inteles imi fac mea-culpa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_marius

2

Top autori în acest subiect

Va salut!Am o dilema despre cum poate fi valorificata energia solara si cum poate ea fi de folos in exploatarea aparatelor electrocasnice,sa spunem.Din cate stiu acele panouri genereaza in sarcina tensiune continua si cum pot valorifica aceasta tensiune pt un televizor,sa spunem,stiind ca la borna,acel televizor,suporta doar tensiune alternativa?Ce anume trebuie pt a utiliza energia solara pt consumul electric obisnuit al unei locuinte,nu doar pt agentul termic?Va multumesc pt orice raspuns sau sugestie.Daca nu m-am facut pe deplin inteles imi fac mea-culpa.

pai nu , televizoarele mai noi adica cele fara traf. au surse in comutatie daca le alimentezi cu curent continuu cam la 300vcc merg la fel de bine :rade: circuitul e destul de simplu lumina soarelui este transformata in curent , curentul incarca o baterie , bateria acumuleaza curentul pe care il transformi cu nu convertor , invertor ,in 220 ca pentru diferite aparate din casa :freaza: (fara frigider si motoare pe inductzie )
Link spre comentariu
Vizitator mirzan daniel

Multumesc mult pt raspuns.Despre ce convertor este vorba?Unde se poate gasi o schema practica,cat mai facila,a unui asemenea dispozitiv?Multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc mult pt raspuns.Despre ce convertor este vorba?Unde se poate gasi o schema practica,cat mai facila,a unui asemenea dispozitiv?Multumesc.

poti face convertorul dc dc de la pagina asta http://www.sound.westhost.com/project89.htm la acesta trabuie adaptat secundarul trafului pentru a da o tensiune mai mare , e destul de simplu de realizat eu am facut ceva scheme dintrastea care merg destul de bine , cu piese recuperate din sursa de calculator defecteintra tot pe elforum la pagina asta si vei gasi mai multe viewtopic.php?f=41&t=61
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări