blue Postat Septembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Pina la urma are dreptate valderama, este greu de evitat deriva de curent anodic in clasa A cu negativare fixa si cuplaj galvanic a finalelor ,mai ales cuplate galvanic cu driver-ul asa ca abordez putin diferit problema , pastrez ideea de clasa A si impendanta scazuta de atac pe grilele finalelor dar prin cuplaj clasic capacitiv si o negativare automata eventual mixta. Am reproiectat splitter-ul si driver-ul pt ECC88 si 5687, eventual se poate folosi si pt alte amplificatoare fiindca nivelul de distorsiuni este foarte scazut iar banda de trecere in bucla deschisa este de 10Hz-100Khz/-1dB Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Grila celei de a doua jumatati a ecc88 este adusa la masa cu o rezistenta de 1k, aceasta rezistenta nu ar trebui sa fie de 220k asa cum este pe grila de semnal? eventual in paralel cu un condensator de minim 100n? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Grila celei de a doua jumatati a ecc88 este adusa la masa cu o rezistenta de 1k, aceasta rezistenta nu ar trebui sa fie de 220k asa cum este pe grila de semnal? eventual in paralel cu un condensator de minim 100n?daca vrei balanced 2 intrari ...?!atunci da ....pui 220K si ai 2 intrari ....daca e o singura intrare e f bine asa cum e :1k la masa.Eventual un semireglabil la alimentarea anozilor acolo....200* pt o echilibrare perfecta ,probabil asta era si ideea cu ** Apropo ECC88 ar putea fi sustituit cu echivalentul rusesc 6H3P si urmatorul tub 5687 cu 6H1P banuiesc pt cei care nu au lampile mentionate in schema...?? in rest felicitari lui blue...... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 E bine asa, pentru ca se considera ca impedanta de iesire a sursei de semnal este foarte mica ... pentru amplificator e ca si cum intrarea e scurtcicuitata la masa tot prin 1K ca si intrarea nefolosita . Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 ECC88 ar putea fi inlocuit mai bine cu 6H23P la limita cu 6H1P si excelent cu PCC88 pe care multi o ignora!!! Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Grila celei de a doua jumatati a ecc88 este adusa la masa cu o rezistenta de 1k, aceasta rezistenta nu ar trebui sa fie de 220k asa cum este pe grila de semnal? eventual in paralel cu un condensator de minim 100n?daca vrei balanced 2 intrari ...?!atunci da ....pui 220K si ai 2 intrari ....daca e o singura intrare e f bine asa cum e :1k la masa.Eventual un semireglabil la alimentarea anozilor acolo....200* pt o echilibrare perfecta ,probabil asta era si ideea cu ** in rest felicitari lui blue...... Exact pt acest lucru sint acele rezistoare, intimplator tuburile incercate de mine sint aproape perfect echilibrate in interior dar cum o data se vor schimba ,prefer sa prevad locul acestor rezistoare pe placa imprimata , semireglabilele sint bune doar pt teste, intodeauna le schimb cu rezistoare fixe. Totusi acest amplificator i-l voi face cu coexiuni de tip regleta, revin dupa mult timp la acest mod , observ ca si tie i-ti place metoda Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Din curiozitate am inlocuit generatorul de c.c. cu tranzistori ,cu unul format din doua pentode 6J1P si deoarece amindoua au fost setate pt 16mA, printr-un comutator am incercat sa vad ce se intimpla, practic nu exista nici o diferenta ,raspunsul in frecventa este identic, la fel si nivelul de distorsiuni . Posibil la o auditie sa apara niste senzatii de sunet diferentiat, greu de spus...Am sa incerc sa inlocuiesc rezistorul din driver cu un generator de cc, probabil un EL803 si daca apar inbunatatiri majore cred ca am sa pastrez o linie "purista" cu toate ca trebuiesc cam 30w in plus in partea de alimentare Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Cel putin pentru design prezenta celor 2 sau 4 "pui de lampa" face toti banii (dati in plus pe curent)...Folosirea lui EL803 ar fi interesanta, e o lampa cu randament scazut in audio din cate am inteles, daca e echivalenta cu EL83 atunci se poate folosi si 6P15P - final video in TV-urile rusesti.Asteptam rezultatele si o schema finala. Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Pt un generator de curent constant este importanta rezistenta interna a lampii in sensul ca aceasta sa fie cit mai mare si bineinteles sa suporte curentul de lucru de acea liniaritatea tubului conteaza mai putin. Rezistenta de cuplaj catodic in cazul splitterelor si etajelor amplificatoare diferentiale se comporta ca un atenuator de tensiune alternativa din cauza valorii scazute a acestuia, asa ca un generator de c.c. transfera cu atenuare mai mica acest semnal Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Super!!! Imi place sa vad subiecte duse in extremis atat experimental cat si teoretic... dar... pentru mine (la experienta mea limitata, desigur) ramane o vesnica enigma combinarea a doua tipuri diferite de negativari ceea fixa si ceea variabila... Link spre comentariu
carageae Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Ati mai facut ceva cu schema asta? Era vorba de ceva sursa de CC cu EL803 s.a. ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum