Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

energie solară

MifTy

Postări Recomandate

vreţi să "extrageţi" energie direct de la soare, cu eficienţă 100% (adică să nu se piardă NIMIC din ce "produce" soarele)???ok, soluţia este sfera dyson.nu mai rămâne decât s-o construiţi şi s-o puneţi pe poziţie... :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_marius

9

• minitm

3

• MifTy

2

• blazeu

2

Top autori în acest subiect

Daca a jucat cineva "Freelancer", (un simulator spatial interesant), pe la sfarsitul jocului aparea o sfera dyson, construita de o rasa extraterestra, in jurul unei stele...

Link spre comentariu

vreţi să "extrageţi" energie direct de la soare, cu eficienţă 100% (adică să nu se piardă NIMIC din ce "produce" soarele)???ok, soluţia este sfera dyson.nu mai rămâne decât s-o construiţi şi s-o puneţi pe poziţie... :nas:

poate sa fie orice sfera iesita din comun randament de 1 nu vei putea obtzine :cry:
Link spre comentariu
Vizitator nch

poate sa fie orice sfera iesita din comun randament de 1 nu vei putea obtzine :cry:

Dar daca faci 2 sfere cu randament 50% ....nu se face 100% ?

NU :rade: :nebunrau:

Sper ca ai inteles gluma!.....dar probabil esti inginer ceva... :nas:

Link spre comentariu

privind numarul de mesaje scrise de tine am considerat ca esti nou si nu am tratat raspunsul ca o gluma , dar acum il iau ca pe o gluma , totusi daca baghai un maimutzoi ca asta :ciuda: era mai bine :rade: :da si nu prea am baut lapte in ultima vreme co fost post :nebun: nu . nus inginer (sau linginer cum le zice fratemiu) aia sunt disi cu capul se cred cei mai buni :da

Link spre comentariu
Vizitator nch

Bine!

Daca tot spui ca nu esti "linginer" te intreb si eu ceva....

1. Cum calculezi tu randamentul soarelui, care exista de vreo 4.5 miliarde de ani!

2. Iar conform "inginerilor" ar avea o speranta de viata de inca vreo 4 miliarde.

3. Uite o gluma buna referitor la "lingineri" !

http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzM ... ure=search

4. Apoi aduni randamentul de vreo 14%/Mp, randamentul pentru panourile solare, care sunt "moka", pana ajungi la 100%. :freaza:

5. Se face abstractie de grindina si furtuni, eventual pagube facute vecinilor..... :dans:

Imi cer scuze pentru off topic! Personal sunt interesat de alternative de orice fel! Mai ales ca romanul de rand nu mai detine resurse de nici un fel....

Link spre comentariu

cea mai buna alternativa pe care o vad momentan pe care putem so fructificam de la soare e focalizarea razelor cu ajutorul unei parabolice si incalzirea unui motor stirling , si alta ar mai fi producerea de abur tot prin focalizare , iar aceste doua idei sunt deja puse in practica , si asa ca pentru tine itzi zic ca energia pe metru2 cazuta pe suprafatza pamantului e in jurul unui kw , dar prin panourile fotovoltaice se transforma in energie electrica doar .., cum ai zis si tu ceva la 14 % , dar dute frumusel in spatziu si vei avea surpriza sa vezi ca puterea pe metru poate ca se dubleaza sau poate si mai m ult , deci trage concluzia ca de la soare pleaca mult mai multa energie ,de sute de ori mai mult decat ajune pe un metru2 de pe pamant :cry:

Link spre comentariu
Vizitator PinArt

Buna... energia verde este extraordinara tocmai pt ca e verde...Am un prieten care a primit din Germania vreo 25-30 de panouri fotovoltaice de 185w pt o cabana,dar din cauza unor probleme a trebuit sa renunte la proiect si vrea sa le vinda.Daca intereseaza pe careva,pot sa aflu mai exact ce caracteristici au si cat costa.... :da

Link spre comentariu

Buna... energia verde este extraordinara tocmai pt ca e verde...Am un prieten care a primit din Germania vreo 25-30 de panouri fotovoltaice de 185w pt o cabana,dar din cauza unor probleme a trebuit sa renunte la proiect si vrea sa le vinda.Daca intereseaza pe careva,pot sa aflu mai exact ce caracteristici au si cat costa.... :da

in alt post erau de 180 , acolo nu bate asa de tare soarele? :cry:
Link spre comentariu

...prima data citam din memorie.... :101 .....apoi am citit o eticheta de pe un panou fotovoltaic si am trecut toate caracteristicile.... :nebun:

vino cu date exacte as cum itzi spuneam si in celalalt topic :bataie
Link spre comentariu

[

salut, vfp_marius,sint total deacord cu tine ma bucur ca sti sa raspunzi la fiecare provocare , ca doar nici asa nu e bine ca cineva sa faca misto de noi .scuze de off topic.multa sanatate si spor la treaba
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

vreţi să "extrageţi" energie direct de la soare, cu eficienţă 100% (adică să nu se piardă NIMIC din ce"produce" soarele)???ok, soluţia este sfera dyson.nu mai rămâne decât s-o construiţi şi s-o puneţi pe poziţie... :nas:

asta nu se crede a fi un sistem perfect?...............scuze dar eu nu prea crez ca iecsista asa ceva ...cel putin pe lumea asta..
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări