aygun Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Salutare tuturor ! De ieri 18.08.2010 sunt proaspatul posesor al unui aparat auditiv ( proteza ) marca Siemens , CIC INTUIS si sincer va spun ca nu sunt foarte multumit de ea. Ieri , am ajuns la cei de la care am dat comanda si s-au facut primele setari conectand jucaria la calculator . Concluzia , se auzea prea incet si apoi nici nu prea intelegeam ceea ce se spunea ori eu am ajuns in postura de a comanda proteza auditiva tocmai ptr ca stau prost cu frecventele in care vocea umana devine audibila. Vazand eu asta am ajuns de am sunat inapoi sa ii zic tanticii respective " duduie , se aude prea incet " . Boon , merg azi , regleaza la un volum mai mare DAR nu seteaza sepectrul de frecventa . Aud zgomotele inconjuratoare ( spre exemplu , auzeam din casa cum latra catelul vecinului si ii raspundea un alt dulau din departare dar nu intelegeam ce canta la notebook-ul din camera alaturata , asta ca sa nu mai zic ca azi dupa reglaj am auzit salvarea inca de cand era la vreo 1km departare ) numai ca nu disting cee ace s evorbeste datorita zgomotului ambiant . Se zice ca acest aparat auditiv intraauricular este digital ( din moment ce il conectezi la calculator ) si poti seta o anume plaja de frecvente . Am zis ca voi realiza montajul de aici : http://www.redcircuits.com/Page38.htm deoarece l-am mai construit acum vreo 1 an si ceva unei persoane bolnave de TBC , care suferea de o pierdere temporara de auz , montaj care m-a surprins cat de bun era si cat de bine amplifica sunetele in zona frecventelor medii . Dupa ce realizez montajul respectiv tare as vrea sa il cuplez pe intrarea de microfon a unui calcuator iar de acolo sa incerc sa ma joc cu un egalizor software asupra a ceea ce se aude pina voi gasi curba de raspuns optima urechii mele . As vrea sa scot curba de raspuns si apoi sa o rog pe tanti de la Audiolux sa respecte curba respectiva deoarece ma simt cel mai bine astfel . Recomand cu caldur aschema din linkul de mai sus . Faza e ca am dat si o gramada de bani pe proteza ( 1680 RON ) si vad ca imi este nitel inutila . Voi ce programe cunoasteti care pot fi folosite in timp real pe microfon sa corecteze ceea ce auzi in acel moment ? Spun asta ptr ca am un eeepc si tare as vrea sa experimentez cu el in timpul deplasarilor cu masina si/sau din gentuta lui . Cred ca este cel mai elocvent test . http://hearing.siemens.com/en/04-produc ... intuis.jsp iar din documente aici : http://hearing.siemens.com/_resources-r ... Custom.pdf varianta CIC. Sper sa se poata programa corespunzator altfel am aruncat cu vreo 17 milioane pe fereastra ! Link spre comentariu
junior Postat August 20, 2010 Partajează Postat August 20, 2010 "Dupa ce realizez montajul respectiv tare as vrea sa il cuplez pe intrarea de microfon a unui calcuator iar de acolo sa incerc sa ma joc cu un egalizor software asupra a ceea ce se aude pina voi gasi curba de raspuns optima urechii mele . As vrea sa scot curba de raspuns " Pentu a scoate curba de raspns poti proceda asa :-folosesti programul RMAA (free)-la iesirea placii de sunet montezi un divizor rezistv a.i cei aprox 1V din placa de sunet sa ajunga neditorsionat la iesirea montajului a carui curba de raspuns o doresti a o afla ( deci conectzi asa : line-out->divizor->montaj->line-in )-apoi faci testul Zgomoul ambiental va mai disprea dupa ce te vei obisnui cu proteza . Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Frumos ar fi fost ca vanzatorul protezei sa faca un demo, dupa care sa va puna la plata.Cel mai bine schimbati operatorul care a programat aparatul auditiv. Poate se descurca mai bine. E imposibil ca un montaj de 3-4 tranzistoare sa fie mai eficient decat un aparat auditiv cu prelucrare de semnal. E un fel de magniear de la teleshop. Montajul cu tranzistoare amplifica constant tot ce prinde, fara nici un discernamant,tehnologie de acum 50 de ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum