Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O intrebare pentru cei dispusi sa explice.

Vizitator ph3ear

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

4

• Ciprian Alexandrescu

4

• adi_0106

3

• Mircea Bartic

2

• 2 săptămâni mai târziu...

bass box-ul se bazeaza pe raspunsul cutiei la bassurmaresti ceea ce vrei de faptca poate tie iti place basul mai plesnit si cauti sa ridici curba aiai de raspuns in jurul frecventei de 80-100Hz (si pt asta mai micsorezi cutia si/sau cresti vrecventa de acordare a tubului in cazul incintei bas reflex)sau un raspuns cat mai extins pe bas si maresti cutia, o acordezi la o frecventa cat mai joasa, dar urmaresti in acelas timp si graficul cu deplasarea membranei sa nu iesi din X-max :wink: si vb lu nexus citeste si helpul ca de aceea e facut nu? :d

Link spre comentariu

Am simulat cu bassbocsu o incinta cu HP-10W ( parametrii luati de pe paacoustic ) si la o incinta de 35 L acordata la 55 Hz, cu un F3 de vreo 52 Hz am avut un groupdelay maxim de vreo 10,7 ms la 36 Hz iar intr-o incinta optimum ( calculata de ei ) la 76 L, acordata la 39.16 Hz, cu un F3 de 37.9 Hz am avut la aceeasi frecventa un group delay de 21 ms.Acum un exemplu cu o dif gigantica, dar oarecum notabila: in comparatie cu incinta mea de 35 L si una identica, dar cu Volum de 350 l am avut un group delay max la frecventa de 54.8 Hz de aprox 24 msec pe cand la cea initiala de doar 10 msec la 36 Hz.Poate ajuta pe cineva exemplul meu.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare...Cum se aude mai bine....ca inca nu m-am decis daca sa fac incinta bass reflex sau inchisa...la cea inchisa group delay-ul este sub 10 ms la cea bass reflex(aceleasi dimensiuni) group delay-ul este pe la 16 msec maxim...in cazul meu...10x: )

Link spre comentariu

incintele inchise au avantajul ca sunt mai mici la bass-reflex bass-ul se aude mai adanc ..... cu putin ecou (de la group delay) ..... si se propaga mai bine in aer liber .... ceea ce la incintele inchise .... lasa de dorit

Link spre comentariu

PaI eu am urmatoarea dilema..am facut incinta..o parte ... :d ...e inchisa deocamdata ...merita sa o fac reflex......?Defapt am doua incinte in una e mai complicat.....ma gandeam daca sa le fac inchise sau reflex amandoua sau mixt..O sa pun datele daca va intereseaza..10x :)

Link spre comentariu

Poze nu pot :(...dar aici sunt datele din bass box:Versiunea 1:incinte inchise:Subincinta 1:Driver Properties Name: sbx3040 Type: Standard one-way driver No. of Drivers = 1 Fs = 26 Hz Qms = 4.27 Vas = 151.3 liters Xmax = 4 mm Qes = 0.47 Z = 8 ohms Pe = 120 watts-----------------------------------------Box Properties Name: Type: Closed Box Shape: Prism, square Vb = 53.04 liters Qtc = 0.674 QL = 6.859 F3 = 52.14 Hz Fill = normalSubincinta 2:Driver Properties Name: srp1620 Type: Standard one-way driver No. of Drivers = 2 Mounting = Standard Wiring = Parallel Fs = 54 Hz Qms = 4.97 Vas = 14.44 liters Xmax = 2 mm Qes = 0.62 Z = 8 ohms Pe = 40 watts-----------------------------------------Box Properties Name: Type: Closed Box Shape: Prism, square Vb = 45.76 liters Qtc = 0.594 QL = 7 F3 = 83.59 Hz Fill = normalVersiunea 2:incinte bass-reflex:Subincinta 1:Box Properties Name: Type: Vented Box Shape: Prism, square Vb = 52.77 liters Fb = 31.18 Hz QL = 6.859 F3 = 38.05 Hz Fill = normal No. of Vents = 2 Vent shape = round Vent ends = one flush Dv = 40 mm Lv = 99.07 mmSubincinta 2:Box Properties Name: Type: Vented Box Shape: Prism, square Vb = 45.35 liters Fb = 41.57 Hz QL = 7 F3 = 42.42 Hz Fill = normal No. of Vents = 4 Vent shape = round Vent ends = one flush Dv = 35 mm Lv = 96.87 mmLegat de porturile de bass reflex...tevile din plastic is bune?.....costa mult mai putin ca porturile specializate din magazin si se gasesc si cam la toate dimensiunile....Astept parerile voastre....din pacate nu prea am experienta... pana acum am mai facut doar o singura incinta....10x :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări