mikella Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 buna seara!am realizat montajul acesta si cam asa arata oscilograma!asta fara transformator.dati si voi cu parerea ca eu acuma ma invat pe osciloscop! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Ceea ce ati postat ca fiind un semnal obtinut din schema reprezentata nu arata prea bine. Mai curand este un semnal parazit indus din montaj. Dar nici nu ati precizat unde ati pus sonda osciloscopului. Link spre comentariu
mikella Postat August 20, 2010 Autor Partajează Postat August 20, 2010 sonda am puso in emitorul tranzistoului bd.ma gandeam eu ca nu are cum sa fie bun semnalul ala.cred ca am un integrat de tot rahatul,mama lor de chinezarii Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 20, 2010 Partajează Postat August 20, 2010 Eu cred ca forma de unda problematica este de la rata de esantionare mica a osciloscopului, pe usb cel mai probabil (sau e osciloscop prin placa de sunet). Alta problema pe care o vad eu este existenta condesatorului C1 care este configurat ca pentru semnal alternativ, foloseste doar un singur condesator de (1.5mf / 2) cu minusul la masa. Recomand pentru inceput, sa maresti valoarea condesatorului C1, scazand frecventa de lucru a montajului, pentru a vedea forma de unda mai corect daca nu poti mari rata de esantionare a osciloscopului. In locul transformatorului pune, de proba, un bec auto de 5W. O alta curiozitate pare a fi, fata de frecventa de lucru care pare a fi de 10 kHz, folosirea unor valori mari la condesatorul C1, cel care controleaza frecventa de lucru. Link spre comentariu
mikella Postat August 21, 2010 Autor Partajează Postat August 21, 2010 c1 am pus de 470 nano nepolarizat conform specificatiilor din schema.osciloscopul este prin placa de sunetca nu am altul.am sa incerc si cu bec in locul transformatorului dar de luni ca nu am timp.multumesc pentru sfaturi!nu ma las pana nu merge ca doar nu-i cum vrea el Link spre comentariu
lorik199 Postat August 21, 2010 Partajează Postat August 21, 2010 dar ce face pan' la urma montajul asta? Link spre comentariu
mikella Postat August 21, 2010 Autor Partajează Postat August 21, 2010 vezi aici http://www.niqro.3x.ro/dus_electronic/d ... tronic.htm Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Pare sa fie un inlocuitor la aparatele diadinamice medicale. In principiu se genereaza un curent prin piele spre muschi , cu o anumita forma de unda si intensitate, care relaxeaza muschii. Spune de ce nu functioneaza pentru ca, daca ma iau dupa acea oscilograma, montajul pare sa functioneze. Pune un transformator audio, de preferat dintr-un radio sau TV cu lampi, si la iesire pune un beculet indicator cu neon sau chiar un tub fluorescent pana in 15W. Daca se aprinde, ai confirmarea ca montajul functioneaza. Se pare ca limitarea de curent se face din constructia transformatorului si nu vad alta limitare. Pentru testari pune in serie cu transformatorul o rezistenta de 10-20 ohm la o putere de 3W. Daca nu are efect asupra organismului, atunci incearca aparate mai puternice, construite industrial. La puteri mari risti sa arzi locul de contact cu pielea in incercarea de a obtine un efect sesizabil. Am facut un asemenea tratament si, la un aparat medical in parametri normali, la putere maxima, poti sa ai doar o roseata deoarece aparatul limiteaza automat puterea. Arunca o privire si aici pentru detalii despre functionarea acestor aparate http://ghdaniel.xhost.ro Link spre comentariu
mikella Postat August 22, 2010 Autor Partajează Postat August 22, 2010 eu nu am zis ca nu merge!am pus oscilograma sa vedeti si voi cam ce scoate fara transformator.cineva zicea ca ar fi un semnal parazit.am in emitorul bd 7v,nu cumva trebuia sa am 12 cat are la alimentare?orcum cat de curand ma apuc iar de el,momentan am musafiri si nu pot face nimic.multumesc ! Link spre comentariu
mikella Postat August 22, 2010 Autor Partajează Postat August 22, 2010 nu gasesc transformator de esire dn aparate vechi!pot sa pun unul mic de ferita?am si pe tole cu sectiunea de 1cm ala nu merge? Link spre comentariu
remus68 Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Transformatorul utilizat trebuie sa aibe un raport de transformare foarte mare - dupa cum vezi si pe schema in nota din partea de jos, are spire foarte putine in primar si foarte multe in secundar. Poti incerca sa-l construiesti. Link spre comentariu
mikella Postat August 22, 2010 Autor Partajează Postat August 22, 2010 asta si intentionam de la inceput sa fac dar nu stiu daca merge pe tole sau trebuia ferita musai.pana la ce frecventa merge cu tole,sau nu are importanta asta? Link spre comentariu
remus68 Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Daca cel care a desenat schema cunoaste si a desenat corect simbolul transformatorului, este cu tole. Mai mult, toate transformatoarele de iesire de la radiouri vechi sint cu tole. In consecinta, rebobineaza transformatorul. Link spre comentariu
rasputin Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Dacă aveţi un transformator de reţea, 220/24 V, chiar 220/12 V, folosiţil ca atare. Secundarul de 24, sau 12 V, îl folosiţi drept primar; dacă electronica funcţionează, în primarul transformatorului, ce acum joacă rol de secundar, trebuie să apară o tensiune indusă, şi care tensiune se simte şi la mînă ( zdruncină/pişcă puţin). Dacă nu se întîmplă aşa, revizuiţi electronica.Cele de mai sus, vă ajută la probe. Chestiuni cu saturaţia mezului în curent continuu, nu e cazul să vă preocupe. După ce obţineţi acea tensiune, vorbim şi despre asta. Link spre comentariu
mikella Postat August 23, 2010 Autor Partajează Postat August 23, 2010 am facut teste astazi cu un transformator de retea de 12v.functioneaza chiar peste asteptarile mele si cred ca ramane cu transformatorul acesta pentru ca are putere destula.am incercat sa bobinez un transformator mic pe ferita si se incalzeste ferita foarte tare.ce inseamna cand se incalzeste,se satureaza miezul?multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum