Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yagi de castig mare

LostCell

Postări Recomandate

Cum cresc câştigul la o antenă yagi?sau câştigul creşte proporţional cu nr de elemenţi adăugaţi?Mă interesează sa construiesc o antenă yagi de caştig foarte mare(>35dB) pt wireless,respectiv 2,4GHZ si in 5ghz.Dimeniunile nu ar fi o problemă,vă rog nu mă indrumaţi spre offset-uri si parabolice.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

3

• SirRoger

2

• gica70

2

• ndor

1

Top autori în acest subiect

Eu caut o solutie pt o antena high gain,preferabil gen yagi cu mulţi elemenţi,si tu imi recomanzi un biquad care are 10..12db?am vazut asemenea castiguri de la antene offset :da

Link spre comentariu

Eu caut o solutie pt o antena high gain,preferabil gen yagi cu mulţi elemenţi,si tu imi recomanzi un biquad care are 10..12db?am vazut asemenea castiguri de la antene offset :da

pai da, daca stii sa le isumezi (sinfazez) iesi mult mai ieftin cu 4 antene din astea! Eu am vazut o antena yagi si nu era decat pt. 0,9 G si arata ..greu de construit!
Link spre comentariu

Cistigul ala nu ai sa vezi decit la antene parabolice si la frecvente mari >5 ghz.Yagi pentru 5 ghz nu se poate face,iar in 2.4 mai mult de 17-19 dB nu trece.Chiar si ala de 19 dB e un monstru de antena.Pentru stiinta ta pot sa-ti spun ca la un yagi doar primii 10 directori prezinta un cistig real.Dupa ei cistigul creste cu 0.4 dB la fiecare 3 directori adaugati.Asa ca fa si tu un calcul cit de lunga ar trebui sa fie antena aia pentru 30 dB.

Link spre comentariu

Cistigul ala nu ai sa vezi decit la antene parabolice si la frecvente mari >5 ghz.Yagi pentru 5 ghz nu se poate face,iar in 2.4 mai mult de 17-19 dB nu trece.Chiar si ala de 19 dB e un monstru de antena.Pentru stiinta ta pot sa-ti spun ca la un yagi doar primii 10 directori prezinta un cistig real.Dupa ei cistigul creste cu 0.4 dB la fiecare 3 directori adaugati.Asa ca fa si tu un calcul cit de lunga ar trebui sa fie antena aia pentru 30 dB.

Cu cat mai lunga antena cu atat unghiul este mai ascutit. Chiar daca sinfazezi mai multe antene castigul nu se aduna pur si simplu ci la fiecare antena adaugata castigul creste cu doar 3dB.....Iti recomand sa te documentezi foarte bine inainte de a aborda genul asta de constructii. La asemenea frecvente orice mm de sarma in + sau - duce la esec TOTAL . Succes!
Link spre comentariu

Ma interesa o antena yagi pt frecventa de 400Mhz daca este cineva dispus sa construiasca contra cost bineinteles.

Daca tot esti dispus sa platesti de ce nu cumperi una de la magazin? lccom.ro de ex.Asta presupunand ca e vb. de 432 Mhz si nu de 400Mhz cum ai scris.......
Link spre comentariu
Vizitator nykhelos

nu am gresit este 400 Mhz frecventa pe care or sa o foloseasca si romtelecomul pt transmisie de date si care deja este folosita in tara in care imi trebuie mie, cat despre magazine am cautat peste tot si nu am gasit decat la chinezi. Multumesc de raspuns am sa verific site-ul lor, sper sa gasesc.

Link spre comentariu
Vizitator nykhelos

Multumesc foarte mult SirRoger am gasit ce vroiam, am googalit 2 luni si nu am reusit sa gasesc nimic in romania pe frecventa asta. Multa sanatate!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări