Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bec mh 70W

klayus

Postări Recomandate

Oh,e vorba de aprindere electronica pt aceste lampi :nebunrau: Pe care ori o luati gata facuta,ori mergeti pe solutii din comert(atat clasice-drossel + igniter,ori electronice-mai scumpe si pai putin raspandite).Parametrii lampii trebuie strict respectati. Pe la 100v e tensiunea de mers normal,iar pt aprindere e intre 2 si 5kV,ceea nu e deloc usor de realizat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

8

• klayus

6

• George(sb)

4

• mariusmmd

1

Top autori în acest subiect

ma uitam pe droserul existent si scrie o tensiune de 4kv, ma gandeas sa iau o sursa de PC si sa ii dau pentru inceput 8-900 de spire astfel incat sa obtin in jur de 3kv sa vedem ce se intampla, vreau sa renunt la droser din cauza greutatii prea mare la transport

Link spre comentariu

Si eu as avea nevoie de o aprindere electronica sau macar schema.

http://www.tehnic.go.ro/aprindere2.htm
Multumesc oricum, vroiam o schema de aprindere electronica pentru o lampa HID, nu o aprindere electronica pentru automobile :rade: Normal se folosesc scheme de aprindere cu droser (bobina de balast) si condensator dar asta inseamna un ditamai bolovanul de metal pentru drosel. Ca sa eviti un astfel de monstru care e greu si scump s-au inventat niste montaje electronice pentru aprinderea lampilor sau "droser" electronic
Link spre comentariu

ce-a mai buna varianta zic eu ca e o sursa in comutatie, de fapt asta sunt si invertoarele din display-urile lcd, sper cu o sursa de pc mai rasarita sa reusesc sa elimin si transformatorul care alimenteaza partea electronica si bobina de inductie, astfel voi scapa de 6-7kg

Link spre comentariu

Dr.L: Am citit cu atentie tot ce a postat fiecare, altfel nu mai intrebam. Eu caut solutii relativ simple si lowcost, nu ma apuc sa investesc aiurea doar sa imi fac de lucruklayus: interesat pdf-ul postat de tine, merita studiat cu atentie

Link spre comentariu

Normal se folosesc scheme de aprindere cu droser (bobina de balast) si condensator dar asta inseamna un ditamai bolovanul de metal pentru drosel. Ca sa eviti un astfel de monstru care e greu si scump s-au inventat niste montaje electronice pentru aprinderea lampilor sau "droser" electronic

Scuze,incerc sa repar gresala prin Thesis, iar un schematic e in slua078a-nu sant pt 220 ci pt 12dar macar vezi ce se intampla acolo...mai demult eram pasionat de HID,acum vine tare din spate tehnologia led.[attachment=1]Thesis_Yongxuan_Hu.pdf[/attachment][attachment=0]slua078a.pdf[/attachment]
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări