Vizitator sg_solei Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 salut,sunt nou pe acest forum si nu stiu unde sa caut rezolvarea problemei de mai jos.vreau sa alimentez 2 consumatori un ventilator(12V) si un motor(12V)(este vorba despre o barca de plantat. motorul il folosesc pentru deplasare iar ventilatorul pentru racirea motorului cu ajutorul unui radiator)vreau sa alimentez cei 2 consumatori la acesi baterie(12V 4A) si as dorii sa-mi dati un model de schema ca atunci cand bateria scade sub un anumit nivel sa se opreasca din functiune doar ventilatorul iar motorul sa-l pot controla incontinuare pentru a ajunge la mal.am deja o schema Low Voltage Alarm. Link spre comentariu
gica70 Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 salut,sunt nou pe acest forum si nu stiu unde sa caut rezolvarea problemei de mai jos.vreau sa alimentez 2 consumatori un ventilator(12V) si un motor(12V)(este vorba despre o barca de plantat. motorul il folosesc pentru deplasare iar ventilatorul pentru racirea motorului cu ajutorul unui radiator)vreau sa alimentez cei 2 consumatori la acesi baterie(12V 4A) si as dorii sa-mi dati un model de schema ca atunci cand bateria scade sub un anumit nivel sa se opreasca din functiune doar ventilatorul iar motorul sa-l pot controla incontinuare pentru a ajunge la mal.am deja o schema Low Voltage Alarm.Montezi un releu pe iesirea Low Voltage Alarm (daca e nevoie si un aplificator in curent cu un trz) si, pe contactul normal inchis al releului, inseriezi sursa si ventilatorul. Link spre comentariu
Vizitator sg_solei Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 salut,multumesc pentru raspuns insa poti sa-mi faci o mica schema? Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Din motor si ventilator inseriat va merge doar ventilatorul !Mai sanatos este un acumulator de capacitate mai mica, de urgenta. Nu neaparat pe acelasi motor. Releul va comuta si motoarele.Comutarea intre el e o poveste simpla cu relee de 5V si o rezistenat serie cu bobina. Ai nevoie in plus de un led care sa-ti semanlizese situatai,sa stii ca esti pe rezerva. Cred ca nu vrei semnal sonor. Sa nu mai vorbim ca poti face chestia cu un intrerupator si un canal de servo in plus, daca mai ai liber.Incearca racirea cu apa. Tub metalic in jurul motorului, pompa auxiliara racire. baga poza cu mastodontul sa vedem daca vorbim de acelasi lucru. Link spre comentariu
Vizitator DANPC Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Din motor si ventilator inseriat va merge doar ventilatorul !Mai sanatos este un acumulator de capacitate mai mica, de urgenta. Nu neaparat pe acelasi motor. Releul va comuta si motoarele.Comutarea intre el e o poveste simpla cu relee de 5V si o rezistenat serie cu bobina. Ai nevoie in plus de un led care sa-ti semanlizese situatai,sa stii ca esti pe rezerva. Cred ca nu vrei semnal sonor. Sa nu mai vorbim ca poti face chestia cu un intrerupator si un canal de servo in plus, daca mai ai liber.Incearca racirea cu apa. Tub metalic in jurul motorului, pompa auxiliara racire. baga poza cu mastodontul sa vedem daca vorbim de acelasi lucru.Dar de ce se incalzeste motorul?Ce inseamna ca se incalzeste?La 12V 4A....???!!! Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 vezi topicul acesta: viewtopic.php?f=66&t=58012 poate iti este de folos Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum