gedd Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 am realizat defazorul respectiv folosind in loc de 6n1p,6n3p....factorul de amplificare este aproximativ acelasi (36 respectiv 33,5)nu am modificat nicio valoare a vreunei piese....voi pune cateva poze cu testele efectuate.... Link spre comentariu
iulidan2 Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 E foarte interesant de stiut, ca poate functiona si cu alte lampi.Ar fi de mare ajutor, ca cei cu experienta sa ne spuna parerea lor. Link spre comentariu
gedd Postat August 18, 2010 Autor Partajează Postat August 18, 2010 in principiu poate functiona...cu retusari ale unor componente...cele doua tuburi sunt oarecum apropiate ca parametri... Link spre comentariu
gedd Postat August 18, 2010 Autor Partajează Postat August 18, 2010 vin cu o rectificare...semnalul de la intrare are aprox 400mV vv...m-a inselat privirea...(dar o insel si eu pe ea... ) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 vin cu o rectificare...semnalul de la intrare are aprox 400mV vv...m-a inselat privirea...(dar o insel si eu pe ea... )Ar fi bine de spus ca acesti 400mVvv inseamna cam 140mVef (in bucla deschisa-fara NFB) ,desigur in bucla inchisa(cu reactia negativa aplicata) va permite tensiune pe intrare mai mare(am facut aceasta interventie pentru din constanta).In aceasta imagine download/file.php?id=50425&mode=view fiind peste 150Vvv=aprox.160Vvv=56Vef rezulta un cistig de circa 400 de ori in bucla deschisa(fara NFB) pentru aceste tuburi 6n3p . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 prin modificarea valorilor unor componente se pot folosi o mare varietate de duble triodein locul lui 6H3P se poate folosi si ECC85 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Este bine sa se modifice doar rezistenta din catod primul etaj si respectiv rezistenta din catod ultimul tub(prefinal) pentru diferite tuburi(duble-triode).Aceste modificari se vor face astfel incit pentru orice tub folosit sa asiguram la defazorul cu sarcina distribuita circa 65-70V in catod iar la prefinal circa 180-190 in anod.In principiu nu trebuie umblat la restul valorilor rezistive.Desigur tubul prefinal trebuie sa stie de un pic de curent (recomandabil este ca acest tub sa stie de un Ia=8-10mA ,cu toate ca in repaos/ curenti anodici prin tubul prefinal depasesc cu putin 2mA pentru fiecare anod in parte cam 2,3-2,4mA dar pentru amplitudinea maxima la iesire acesti curenti ating virfuri de 4,6-4,8mA pe fiecare anod -din aceasta cauza spun ca tubul prefinal este bine sa stie de un 8mA minim sa zic , astfel acest prefinal nu va merge "scremut" ,ca si exemplu gresit ar fi folosirea ECC83 sau 6n2p pt tubul prefinal etc...). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum