YO7DIG Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Va salut domnilor , am cumparat un TELEFUNKEN JUBILATE 205 , aparatul arata de nota 5 din 10 dar se poate renova ,deja e demontat si am trecut la curatirea claviaturii care e oxidata , va rog respectos pe cei care sint membrii la radiomuseum daca sint amabili sa-mi dea si mie schema acestuia , pe masura ce am sa-l restaurez am sa pun si ceva poze cu acesta ... stima si succes la restaurari.... Link spre comentariu
nicolae57 Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Salutare Mihai,Este singura schema pe care am gasit-o pentru Jubilate 205.Daca folosesti zoom-ul este posibil sa vezi si valorile componentelor.Succes la depanare! Link spre comentariu
YO7DIG Postat Septembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Salutari la toti , multumesc Nicolae , intodeauna prompt , am gasit si eu setul de poze cu schema si aparatul , deja e reparat si merge formidabil , din pacate nu am capacul din spate si mai e o problema cu scala care era rupta , am facut-o dar nu se desfasoara cit suprafata gradata , condesatorul variabil e fara demultiplicare asa incit scala se desfasoara jumatate din tamburul de scala , nu stiu cum a iesit asa de mare partea inscriptionata dar acul de scala se plimba numai cit jumatate din perimetrul tamburului , asta inseamna cam 60% din scala inscriptionata... asta e mai incerc alte variante , oricum multumesc inca o data.... Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Salut ,E posibil ,in cazul acesta , ca aparatul sa fi avut un sistem de scala cu scripeti mobili care permite dublarea cursei acului indicator la o valoare aproape dubla ( 80 - 85 % ) fata de cursa permisa de jumatatea circumferintei tamburului . Este sistemul folosit la scale de mari dimensiuni chiar daca exista demultiplicator la condensatorul variabil ( asigura un diametru mic al tamburului in ambele cazuri ) . Verificati daca undeva pe suportul scalei , ( exact la jumatatea acesteia si relativ aproape de sticla ) exista un punct unde se poate lega snurul de scala "la masa "( o cosa sau ceva semnificativ in acest sens ) . Daca gasiti asa ceva , voi face o schita sugestiva cu acest sistem . Link spre comentariu
nicolae57 Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Cautand dupa traseul atei de scala am gasit si o schema de Jubilate 201,foarte asemanatoare cu cea de 205.Le ai pe amandoua in atasament.Sper ca acela sa fie modelul pentru ata de scala. Link spre comentariu
YO7DIG Postat Septembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Inca o data mii de multumiri la toti , sanatate si numai aparate vechi si de valoare in colectiile dvs.... cu stima ....Mihai. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum