BF37 Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Salut ! Am o mica problema la partea de amplificare a monitorului de scena TAmp MA1520MK2 . Daca are cineva schema , va rog sa o postati aici sa ma pot dumiri in privinta catorva valori Pozele sant mai multe deoarece am vrut sa subliniez faptul ca amplificatorul este serios subdimensionat , atat traf cat si partea de amplificare ) http://picasaweb.google.com/11255030836 ... MA1520MK2# Descriere : - protectia detecteaza tensiune continua pe iesire ( aprox. 9V ) - A mai fost lucrat pe el si nu stiu exact daca s-au mai schimbat valori pe la rezistente ( ca de exemplu cea Thd din coltul dreapta sus - R1 - , sau condensatorul - C2 - , sau finali... ) - Condecsatorul de pe alternanta pozitiva ramane incarcat complect ( alimentare +/- 67V in gol , iar condensatorii sant de 63V) - Daca se conecteaza un difuzor direct pe iesirea etajului final ( ocolind releul ) , am sunet distorsionat , iar finalii se incalzesc destul de mult. - dioda D2 ( se gaseste sub C2 ) a fost intrerupta si am inlocuit-o cu una thd deoarece nu am reusit sa-mi dau seama ce model este. - Tensiunea B-E pe 2SD 1047C este 47mv , aproape constant , iar pe celalalt tr. fluctueaza pe intervalul 32mv - pana la 112mv foarte repede. --> Deci clar are o problema , dar momentan i-mi scapa ......tranzistorii in circuit par sa fie ok Daca a mai intalnit cineva acest gen de problema il rog sa-mi dea un pont Link spre comentariu
BF37 Postat August 18, 2010 Autor Partajează Postat August 18, 2010 Am indentificat D1 ca fiind led ( si a fost inlocuit cu un altul ) , am masurat tensiunea B-E la ambii finali si este la amandoi aprox. 475mv , iar tensiunea din baza , la unul e 0,50V iar la al doilea 0,45V ......sunetul e neschimbat tensiune continua pe iesire ( aprox. 9V )......a fost o eroare Link spre comentariu
Dj_david Postat August 21, 2010 Partajează Postat August 21, 2010 - Tensiunea B-E pe 2SD 1047C este 47mv , aproape constant , iar pe celalalt tr. fluctueaza pe intervalul 32mv - pana la 112mv foarte repede. --> Deci clar are o problema , dar momentan i-mi scapa ......tranzistorii in circuit par sa fie ok Daca a mai intalnit cineva acest gen de problema il rog sa-mi dea un pont Multe piese in circuit par ok. eu cred ca ar trebui sa le scoti din circuit si sa le masori afara , pe fiecare in parte ( tranzistori + diode ) vei gasi defectul mai usor Link spre comentariu
BF37 Postat August 21, 2010 Autor Partajează Postat August 21, 2010 Am incercat sa copiez schema , asa cum e pe PCB , ca sa va pute-ti face o idee.....sper ca nu am uitat nimic.....Inafara de tranzistori , toate piesele sant SMD si pt ca nu am lupa nu pot confirma valorile rezistentelor.De exemplu R13 si R11 , par a avea valori ciudate ( asta daca nu cumva asa trebuie sa fie )Care aveti timp sa va aruncati o privire asupra schemei , va rog ....Simptome : Nu cupleaza releul din protectie desi nu am tensiune continua pe iesite. Daca iau semnal pt difuzor dinaintea releului se aude distorsionat. Condensatorul din sursa, de pe alternanta pozitiva ramane incarcat dupa oprire. Masuratori facute : Tranzistorii finali , prefinali si 2N5551 au fost scosi si masurati ......si sant in regula , restul pieselor au fost verificate in circuit. Tensiunea B-E pe finali e aproximativ la fel pe ambele ramuri , 485mV , iar tensiunea din baza e 0,5V respectiv 0,45V Tensiune alimentare este de +67/-66 V Ps: R12 si R14 sant de 2,2ohm iar pe R13 si R14 ( din cate am reusit sa descifrez ) scrie 1000 Ledul D5 a fost inlocuitMultumesc anticipat ! Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2010 S-a rezolvat problema........au fost ilocuite R13 si R14 deoarece erau intrerupte ( 1000 = 100ohm ) iar dupa un reglaj fin al semireglabilului "W1" ( se aprinde ledul rosu -D5- si vom avea aprox 850mV in bazele prefinalilor ), totul a revenit la normal. Din pacate upc1237HA ( integratul din circuitul de protectie ) s-a dus si va trebui inlocuit si el => reparatia mai dureaza putin......Daca nu reprezinta un subiect pt rubrica " Amplificatoare " , rog un moderator sa mute subiectul la coltul depanatorului , poate acolo va fi folositor.Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum