Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut aparat foto pentru a face copii la buletine

Vizitator aliga

Postări Recomandate

Vizitator aliga

Salutari la toti!Rog cine poate sa-mi recomande un aparat foto digital la un pret accesibil pentru a face copii clare la buletine(carti de identitate). Mi-am cumparat unul Genius 4xdigital zoom second pe care scrie 6,3 megapixel, dar nu ma pot folosi de el. Acesta il vand pentru cei interesati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulidan2

1

• paul14

1

• miron1947

1

• stefan_k

1

Top autori în acest subiect

Eu unu pot sa fac si cu telefonul asa ceva :ciuda: Ai nevoie de conditii optime de iluminare si de un "divais" care sa lucreze bine pe macro sau sa aiba focalizare manuala. Si sa nu`ti tremure mana :rade:

Link spre comentariu
Vizitator aliga

Am incercat si cu telefonul mobil, dar cred ca imi trebuie mai multi megapixeli, peste 5 mi-a spus cineva. Rog sa imi recomandati o marca anume de aparat foto sau un telefon mobil. Multumesc.

Link spre comentariu

Am incercat si cu telefonul mobil, dar cred ca imi trebuie mai multi megapixeli, peste 5 mi-a spus cineva. Rog sa imi recomandati o marca anume de aparat foto sau un telefon mobil. Multumesc.

Aiurea. Si 2 megapixeli sunt arhisuficienti, cat timp aparatul e de calitate si nu face poze printr-un fund de borcan.Asta e vrajeala celor de la marketing, am vazut destule aparate cu tzaspe megapixeli mai proaste decat precedentele lor cu mai putini megapixeli (din considerente pur optice, un aparat cu multi megapixeli are nevoie de lentile sensibil mai bune, lucru care de obicei nu se intampla).Pentru ce vrei tu, ai nevoie de: o pozitie buna pentru fotografie, plana, cu lumina uniforma dar nu lumina directa (fiindca poate crea reflexii in plasticul cartii de identitate); pentru iluminare poti folosi niste becuri puternice filtrate prin hartie alba; NU folosi blitzul - decat eventual filtrat prin hartie (dar e de lucru/testat cu asa ceva). Aparatul sa fie tinut fix, paralel cu obiectul de fotografiat; nu recomand nici macar modul "macro", fiindca e mai pretentios si pot aparea alte probleme; merge poza simpla de la distanta rezonabila (in functie de aparat - chiar folosit un pic pe "tele"); poti fotografia linistit inafara cartii de identitate, si apoi sa editezi / tai exact cat te intereseaza (e mai usor de facut o poza clara de la distanta un pic mai mare, decat una foarte apropiata). Repet inca odata, nu ai nevoie de toti megapixelii pentru ce vrei tu.Eu zic ca pana si genius-ul tau naspa poate fi folosit, cu urmatoarele considerente: - nu incerca sa faci "macro" - nu folosi deloc zoom-ul digital - fa o lumina uniforma, suficient de puternica, care sa nu creeze reflexii in plastic - fa poza de la distanta suficient de mare pentru ca pocnitoarea de aparat sa focalizeze corect (bine, nici chiar de la zece metri ... ideea e sa nu te aproprii prea mult de cartea de identitate, caci vei avea probleme de focalizare) - taie marginile care sunt in plus, pe calculator.bafta.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ai nevoie de lucru pe "macro".

Nu ai nevoie de distorsiuni ale imaginii.

Incearca s a fotografiezi de aprope o grila cu caroiaj fin cu diverse lucrusi si in final sa folosesti un scanenr plat.

Scanner, interfata TWAIN, zboara imaginea rapid in ce aplicatie ai nevoie.

Pentru aplicatii mai serioase, unde finanteel nu sunt o proba baga o vizita la vama sau la automateel de plata a impozitelor de prin Bucuresti.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

pozele ies f bine si cu tel mobil si cu o camera web.... secretul este o iluminare uniforma (poti sa faci o rama dreptunghiulara cu leduri) , distanta de fotografiere de cca. 30 - 35 cm, aparatul reglat pe macro (ca simbol unele folosesc o floare sau un cap) si neaparat un suport stabil, un trepied sau o altfel de rama (eu folosesc o planseta de la un aparat de marit de pe care am demontat corpul aparatului si pe tija am pus un suport pe care am fixat camera. Nu este recomandat blitzul.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări