Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate aduse din America(120v)

cristi_74

Postări Recomandate

Recent am primit din America un robot de bucatarie si un mini cuptor electric,ambele au alimentarea la 120v 60Hz.Robotul de bucatarie ar merge cu un autotransformator cu priza la 120v(consuma doar 150w) dar cuptorul este cu rezistenta(1kw).Pt cuptor(eventual si robotul) ar merge o schema de variator de tensiune cu triac sau cu 2 tiristori?Am vazut asa ceva prin Tehnium.Momentan folosesc asa ceva la polizorul unghiular(flex) cand slefuiesc.Daca aveti pareri sau ceva scheme care functioneaza as fi foarte fericit daca le-ati posta,poate are si altcineva nevoie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bolek

1

• alex mm

1

• zal

1

• cristi_74

1

Top autori în acest subiect

... pentru cuptor poti sa folosesti un variator dar iti trebuie un triac de putere montat pe un radiator de caldura sau poti incerca sa legi in serie cu cuptorul o dioda care sa reziste la 10 A si 300-400 V (ii tai din sinusoida ) pt. ca nu te intereseaza forma de unda . :da

Link spre comentariu

... pentru cuptor poti sa folosesti un variator dar iti trebuie un triac de putere montat pe un radiator de caldura

Eu am un aspirator de 1200W care controleaza motorul cu triac. Triacul nu este montat pe radiator, placuta este intr'adevar langa evacuare deci trece ceva aer pe langa ea, insa e trantita in asa hal ca triacul vine langa un perete al carcasei, plus ca aerul vine gata incins de la motor. Aspiratorul are vreo 4 ani si inca merge. Daca tin bine minte triacul este un BTA26.
Link spre comentariu

Daca cuptorul are 2 rezistente legate in paralel atunci leaga-le in serie. Daca are alimentarea electronicii pe 120V atunci un mic autotransformator (transformator de alimentare cu priza intermediara la 110V) rezolva treaba sau poti inlocui transformatorul existent cu unul la aceleasi caracteristici de iesire dar la 220V. Varianta cu triac sau dioda se ia in calcul numai daca in circuit nu exista transformatoare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Robotul cu traf, nu auto-traf.Cuptorul daca e chior firge-i un varriator in serie cu rezistenta de putere. Nu trece de factor de umplere 50.Atntie un pic la redimensionarea sigurantelor pe partea de traf.Ar mai fi o problema, de putere rela a moorului care va fi mai scazuta fin cauza celor 50HZ in loc de 60. Posibil sa se incalzeasca mai puternic. Baga niste poze (stii vb aia chinezeasca cu 100 de cuvinte) !Am mai modificat alimenatri de pe 110 pe 220 punand in serie infasurarile primare ale trafurilor in loc de paralel, cu atentie al faza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări