Vizitator rasputin22cm Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Salut la toata lumea.Citesc cu mare interes cam tot ce se posteaza pe aici,dar nu am gasit nimic care sa ma ajute.Sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva.Problema se pune in felul urmator:M-am apucat sa copiez niste incinte stand-floor care mi-au placut mie pe net si nu prea sunt sanse sa mi le achizitionez.Sper sa nu se considere reclama,boxele sunt Focal Chorus 836V.Problema este ca m-am apucat sa ma documentez DUPA ce am construit incintele.Ca amplificator folosesc un Pioneer VSA-701s.NU STIU ce difuzoare si filtre sa achizitionez,pentru ca inteleg ca apare o problema in momentul legarii mai multor difuzoare de bass pe o singura iesire,se innoada impedanta,crapa finalii,etc.Rog pe cine poate sa ma lamureasca si pe mine,sa faca treaba asta,si dau si eu niste beri,sau dupa caz,o sticla de tzuica.Ma intereseaza strict sfaturi,de manopera ma ocup eu personal.Va multumesc anticipat,si sper sa ma ajutati si pe mine. Link spre comentariu
ahegyes Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 constructia unei boxe e mult mai complicata decat simpla montare a unor difuzoare intr-o cutie frumos mesterita. Difuzoarele trebuiesc atent alese, "apoi" proiectata incinta (volum, tuning bas-reflex, etc), apoi proiectare simulare filtru de separare si in cele din urma executie. Sa zicem ca ai deja cutia si difuzoarele dar nu stii ce sa faci mai departe.....pai acum trebuie facut filtrul. Aceasta este o intrebare foarte comuna motiv pentru care am facut un mic indrumator. Poate o sa ti se para complicat dar asa se face in mod normal - de aceea focal cere 2000 euro pe boxe. Uite indrumatorul: http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=31 Link spre comentariu
Vizitator rasputin22cm Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 constructia unei boxe e mult mai complicata decat simpla montare a unor difuzoare intr-o cutie frumos mesterita. Difuzoarele trebuiesc atent alese, "apoi" proiectata incinta (volum, tuning bas-reflex, etc), apoi proiectare simulare filtru de separare si in cele din urma executie.Sa zicem ca ai deja cutia si difuzoarele dar nu stii ce sa faci mai departe.....pai acum trebuie facut filtrul. Aceasta este o intrebare foarte comuna motiv pentru care am facut un mic indrumator. Poate o sa ti se para complicat dar asa se face in mod normal - de aceea focal cere 2000 euro pe boxe. Uite indrumatorul:http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=31Multumesc pentru raspuns.Intrebarea mea este ce difuzoare,ca impedanta ma refer,imi recomandati?am doar cutiile momentan,si nu stiu cu ce sa le echipez. Link spre comentariu
CBI Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 ti-au iesit chiar asa de bine cutiile? ti-ar trebui niste difuri pe 16 ohmi ca sa legi 3 in paralel,cam greu de gasit si sa se potriveasca cu volumul pe care il ai.Ai putea sa renunti la o 'gaura' si sa folosesti doar 2 difuri pe 8 ohmi in paralele,ar fi mai simplu Pana la urma ce clone vrei sa faci,doar la aspect asa,sau si ca sound? cati bani ai de investit? de ce nu ai ales ceva proiect ca asa nu cred ca te vei descurca daca nici macar nu te-ai gandit ce difuri sa folosesti si o sa te alegi cu o cutie in final uite vezi niste modele aici Ma intereseaza strict sfaturi,de manopera ma ocup eu personal. pai 'sfaturile' fac totul,experienta si cunostintele duc la crearea unui produs,altfel totul e 0 .Tocmai informatia costa timp si bani Link spre comentariu
Vizitator rasputin22cm Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 ti-au iesit chiar asa de bine cutiile? ti-ar trebui niste difuri pe 16 ohmi ca sa legi 3 in paralel,cam greu de gasit si sa se potriveasca cu volumul pe care il ai.Ai putea sa renunti la o 'gaura' si sa folosesti doar 2 difuri pe 8 ohmi in paralele,ar fi mai simplu Pana la urma ce clone vrei sa faci,doar la aspect asa,sau si ca sound? cati bani ai de investit? de ce nu ai ales ceva proiect ca asa nu cred ca te vei descurca daca nici macar nu te-ai gandit ce difuri sa folosesti si o sa te alegi cu o cutie in final uite vezi niste modele aici Ma intereseaza strict sfaturi,de manopera ma ocup eu personal. pai 'sfaturile' fac totul,experienta si cunostintele duc la crearea unui produs,altfel totul e 0 .Tocmai informatia costa timp si bani Cutiile mi-au iesit mai bine decat m-as fi asteptat,ca sunt facute la o fabrica de mobila,din mdf,presate la cald si furniruite.pana la urma,ma gandesc serios sa astup o gaura si sa folosesc doar doua difuri de bass.nu am de unde sa stiu cum suna originalele,mie mi-au placut ca aspect,si vreau sa imi fac niste boxe sa ascult eu in casa,nu dau nici petreceri,nici nu trebuie sa auda toti vecinii. Pana la urma,exista vreo solutie sa leg trei difuzoare de bass pe o iesire sau nu? Link spre comentariu
Toader Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 In locul tau imi cumparam Focalurile daca iti palceau atat(cat o dura pana acolo , e altceva) decat sa incep un proiect fara sa stiu nimic despre el.Acu' cu cutiile cat de cat apropiate de ce ai vazut tu, ideal ar fi sa gasesti difuzoarele folosite in acele boxe si sa iti faca cineva filtrele.Trebuia sa te arunci mai timid in asa ceva, cu vreun proiect explicat bine, testat si de altii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum