Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

telecomanda ir pentru pc

ionut20

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

7

• mosfet

4

• niq_ro

4

• ionut20

4

Top autori în acest subiect

Am incercat si cu ala, e Girder 3.2-ul pe care exact din arhivele alea l-am instalat. In ambele arhive chiar daca sunt denumite Part1 si 2, cred ca e acelasi fisier...Edit: am mai verificat o data si pinii TSOP-ului, sunt corect legati. Scurt nu am pe nicaieri, sa verific firul sa nu fie intrerupt.Edit2: ar putea fi din cauza ca nu am impamantare la pc si carcasa mea cam curenteaza? De exemplu, daca leg un stick usb direct in portul usb, nu mi-l vede; daca-l leg la un cablu-prelungitor, mi-l vede. Daca leg linia Romtelecom la modemul intern (cateodata mai intru prin dial-up) la fel, imi da o err de modem si daca scot cablul RTC, nu-mi mai merge telefonul vreo 30 de min....Astea doua sigur din cauza asta apar, sa fie si portul serial afectat de asta?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Bogdan!

tocmai ce mi-am facut si eu receptorul IR cu schema luata de aici, dar nu imi merge cu nicio telecomanda. Folosesc PC remote control si atunci cand ii dau Learn, de fiecare data primeste alta valoare pe acelasi buton.

Poate sa fie din cauza firului (stereo - de casti) pe care l-am pus intre TSOP 1738 si restul pieselor care se afla in carcasa mufei?

Link spre comentariu

Si eu am facut telecomanda, cea cu varianta prezentata mai sus(care nu a mers; detecta semnalele, dar nu le recunostea niciodata, cu orice telecomanda am incercat) si cea cu PIC care a mers din prima. E cam inutila din multe priviinte, dar eu o folosesc acum pt tv tuner, winamp si luminile din camera :supz: asa ca e ceva mai utila. Dar stie cineva vreo varianta pe usb? Am vazut doar variante comerciale destul de scumpe, si care aveau receptorul cu fir. Vreau sa fac ceva care sa arate ca o memorie flash.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări