Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

telecomanda ir pentru pc

ionut20

Postări Recomandate

Pai daca ai proiect la facultate ar trebui sa stii ce implica USB.Ca are un anumit protocol, etc. Nu se poate fara controller. Sau ar fi mult prea complicat.Portul serial e accesibil la nivel de pin, protocolul e facut software, in sistemul de operare, de aceea se poate "sari".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

7

• mosfet

4

• niq_ro

4

• ionut20

4

Top autori în acest subiect

Vizitator AdieleC

Ok. Multumesc mult.Proiectul la faculta nu este despre USB, e despre microcontroler ATmega8 mai exact. Despre USB nu te invata la scoala, nu la noi cel putin.Alte link-uri mai are cineva?

Link spre comentariu

Aha. Pai asa, poti face receptor IR destul de simplu.Pe sit-ul Atmel ai o aplicatie pentru receptionarea codurilor RC5. Cam tot pe acolo ar trebui sa gasesti si exemple de utilizare a comunicatiei seriale. Pe USB e posibil, dar e un pic mai complicat.Nu trebuie decat sa faci un program care sa combine cele 2 rutine si ai obtinut un circuit care receptioneaza o gramada de comenzi, mai ales daca ai o telecomanda din aceea universala, de exemplu URC22B.Sau poti completa programul pentru decodificarea RC5 astfel incat la iesiri sa ai diverse relee, pe care sa le actionezi din telecomanda.Ai facut astfel un proiect pt. un dispozitiv util intr-o gramada de aplicatii, si e creatia ta, deoarece nu ai copiat pur si simplu.Daca vrei neaparat si nu te descurci, te pot ajuta.

Link spre comentariu

Daca te pricepi si la programare (PC) si faci un program care sa execute anumite operatii cand pe un port se primeste "ceva", atunci poti face adaptorul RC5-RS232 si comanzi PC-ul cu telecomanda.Daca vrei neaparat pe USB, gasesti tot pe site-ul ATMEL la aplicatii, cate ceva despre asta.

Link spre comentariu
Vizitator AdieleC

:smt001 Proiectul la facultate e cu semaforizarea unei linii de cale ferata, si e mai mult vorbarie.Telecomanda o vreau pt mine. Ma gandeam sa le imbin asa, sa impusc 2 iepuri dintr-un foc.De ajutor o sa am nevoie dar nu acum pt ca sunt cam bolnav de abia pot sa privesc monitorul.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator cronos

am incercat si eu sa fac un receptor telecomanda pt. PC, folosind shema data de niq_ro, dar in loc de tsop am folosit alt senzor ir, tot cu trei picioare pt. ca nu am gasit tsop la magazin (slobozia) iar vanzatoarea a spus ca este echivalent. Am incercat cu winlirc dar nu a mers deloc. Dupa ce ii dau Learn Remote, nu imi recunoaste nici un buton al telecomenzii. Ma poate ajuta cineva?Am folosit o telecomanda de televizor daewoo. Nu pot sa descarc GIRDER pt ca am limita de download de 1 MB.

Link spre comentariu

eu am facut schema cu PIC12C508 si TSOP fara quartz, am folosit oscilatoru intern (mere f. bine) si am folosit softu IRPC, sunt foarte multumit, niciodata n-a facut figuri, il folosesc de 2 ani

Link spre comentariu
Vizitator cronos

am facut-o si eu. problema era de la senzorul ir pentru ca avea pinii diferiti de tsop si nu il pusesem bine.dar mai am o problema: am un amplificator pe care il folosesc la calculator. Vreau sa se opreasca singur atunci cand opresc calculatorul. Poate sa-mi spuna cineva cum pot monta un releu pe portul serial pe care am si receptorul de telecomanda? Vreau neaparat pe acest port.

Link spre comentariu

am un amplificator pe care il folosesc la calculator. Vreau sa se opreasca singur atunci cand opresc calculatorul.

un releu (cu o dioda in antiparalel) care e alimentat din mufa libera... la oprirea calculatorului se opreste si amplificatorul :rolleyes:
Link spre comentariu

vreau sa montez releul la aceiasi mufa cu care functioneaza acest receptor. Care "mufa libera"?

cronos tu ai conectat receptorul pe portul serial. niq_ro s-a referit la mufele de alimentare din calculator (5V-12V pt HDD sau CDROM) Ideea e pe cat de simpla, pe atat de desteapta, nu stiu de ce nu m-am gandit la asta atunci cand am avut nevoie :smt003

Link spre comentariu

Nu vreau sa montez releul la mufele libere de alimentare de 5\12 V

:smt003 Pai tocmai esta era ideea: un releu cu dioda antiparalel montat direct pe o mufa de alimentare, eu asi prefera unul de 12V. niq_ro ti-a dat o idee. Tu decizi...
Link spre comentariu

Poate omul nu vrea sau nu poate sa demonteze calculatorul...Eu propun sa cumpere o mufa USB si sa ia de acolo 5V sa actioneze un releu.Sau daca vrea neaparat de la mufa cu receptorul, sa faca un montaj cu un releu comandat de un tranzistor. Semnal pt. baza tranzistorului se ia de pe condensatorul de filtraj de la receptor. Cand acesta este alimentat, este actionat si releul.Mi se pare plauzibila cerinta, de ex. eu voiam la un moment dat sa pun receptorul IR pe amplificator, sa indrept telecomanda spre amplificator cand regelez volumul.

Link spre comentariu
Vizitator cronos

eu am montat receptorul IR chiar in amplificator si de aceea vreau ca releul sa fie actionat de aici. Nu este o problema cu demontatul calculatorului dar nu mai vreau si alte mufe si fire. One, poti sa-mi desenezi si mie o shema si mai multe explicatii ca nu prea ma pricep si nu as vrea sa stric ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări