Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6L6S si 6H9C - ce se poate face cu ele ?

aygun

Postări Recomandate

Da.OK. Dar nu asta era nelamuirea mea. Era cea din intrebarea dinainte. Adica e diferenta mare intre 6v6 si 6p6? Eu 6v6 nu am avut niciodata dar 6p6 am o lada. De aia ma intreb.

Din punctul meu de vedere 6P6 este inferioara ca putere utila comparativ cu EL84 sau cel mult egala(in ciuda faptului ca Pdamax este acelasi si la 6P6 si la EL84 ,EL84 fiind capabila de curenti mai mari in sarcina redusa in raport cu 6P6) ,acum 6V6 este superioara ca putere utila comparativ cu EL84 -asadar daca 6V6 poate livra in sarcina redusa un curent maxim egal sau mai mare decit EL84 se va obtine o putere utila cel putin egala sau mai mare decit in cazul EL84 in extremis...,In concluzie 6V6 este superioara 6P6 ca putere utila in sarcina(la un moment dat-functie si de Iamax chiar daca nu sint decit 2W diferenta de disipatie la anod intre 6P6 si 6V6 ,pot fi diferente mai mari raportat la puterea utila in sarcina redusa de fapt conteaza foarte mult cum stau/ cele doua tuburi 6V6 si 6P6 in sarcini reduse/ ).Sau ca sa fie mai usor de inteles un tub final care detine un curent de impuls mai mare la anod se va comporta mai bine in cazul Raa mic decit un tub final care detine un curent de impuls mai mic la anod in configuratie PP de putere mare/.Sar mai putea spune si altfel/sugestiv, tuburi gen 6P36S,EL500,6P13,,EL36,EL81 si asa mai departe se vor comporta foarte bine in PP si Raa-mic=putere mare utila.Ramine de vazut de ce e in stare 6V6 ?!,de 6P6 cunosc deja (presupun capabilitati de putere in sarcina grea/redusa cazul PP net superioare in cazul 6V6 raportat la 6P6).__Daca ai o lada(6P6) nu_i rau ,cred ,vrei sa "chinui" si tu vre_o doua se te convingi de "limite" ?!(cam 28W-30W in sarcina grea 6P6-PP)...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

13

• aygun

4

• Depanatoru

3

• blue

3

Top autori în acest subiect

Da, ar fi fain sa chinui niste 6p6, dar timpul nu ma lasa. De aia am intrebat. Abia apuc sa fac ce am de facut. (6V6 vs 6P6 e oare acelasi lucru?)Daca ai timp sa testezi, ar fi foarte interesant de spus...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

6v6 este identica in principiu cu 6P6S , cine sustine altceva sa demonstreze ... nu cu povesti din "experienta" .Vreau sa vad si eu un link ceva , macar ... sa vedem un amplificator de 40W ce s-a construit cu 6v6 ...

experienta este facuta in lucru nu sunt povestieu am aratat ce am facutcred ca tu esti un mare cititor pe net pe mine ma lasa rece un linko sa caut in calculator o oscilograma cu 6v6 sa te convingiarata si tu macar o constructie cu 6J1P ,am auzit ca iubesti aceste "pentodute"
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări