Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6L6S si 6H9C - ce se poate face cu ele ?

aygun

Postări Recomandate

Salutare tuturor !Azi am primit - prin bunavointa dl-ui Lazaroiu ( caruia ii multumesc si pe aceasta cale ) - 4 bucati 6L6S si 4 bucati 6H9C . Din cate am inteles se pot realiza niste amplifiatoare destul de dragute astfel incat :Ce recomandati ?Multumiri !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

13

• aygun

4

• Depanatoru

3

• blue

3

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Salutare tuturor !Azi am primit - prin bunavointa dl-ui Lazaroiu ( caruia ii multumesc si pe aceasta cale ) - 4 bucati 6L6S si 4 bucati 6H9C . Din cate am inteles se pot realiza niste amplifiatoare destul de dragute astfel incat :Ce recomandati ?Multumiri !

un amplificator de chitara :freaza:cauta scheme pe net ,sunt tone6H9C se poate folosi in locul lui ECC83,este o strabunica a acesteia ,au caracteristici foarte apropiateUITE AICI http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/6l6.htmpoti folosi urmatoarele tuburi6SN7=6H8C=ECC826SL7=6H9C=ECC83eu as proba schema aceasta http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/6l6_4.htm
Link spre comentariu

Eu a-s recomanda pastrarea tuburilor si cand exista sansa de folosire a lor sa urmeze o documentare asupra lor , altfel ramine un topic deschis ca multe altele fara nici o finalizare...

Link spre comentariu

6P6S rusesc este "echivalent" cu 6V6 , 6L6 este mult mai puternic .In principiu se poate folosi in schemele cu EL84 ( 6P14P ) care se gasesc din belsug , inclusiv aici pe forum .

Link spre comentariu

Finalele alea sunt 6P6S - echivalente cu 6V6, nu 6L6.6V6 e ceva mai slaba, un fel de EL84 octal, e preferata in special de chitaristi, in hi-fi am inteles ca e folosita mai limitat ca ar "colora" sunetul. Totusi exista pe net si scheme audio hi-fi cu aceste lampi.Atentionez si eu ca problema nr. 1 sunt transformatoarele - de iesire dar si de alimentare, lampile in sine sunt cea mai mica problema...

Link spre comentariu

Mii de scuze, revin cu scheme pentru lampa buna.Schema trimisa cu 6L6, mi se pare interesanta, ramane sa gasim lampile.Sper ca in urma sfaturilor primite de la cei care cunosc bine electronica, sa iti fie de folos.Sa ne tii la curent, te rog.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

poti construi orice schema care foloseste EL846P6C are panta mult mai mica decit EL846P6C si 6V6(americana) nu sunt perfect echivalente6V6 are Ia 70mA,6P6C are Ia 48mA6V6 o poate inlocui pe 6P6C ,invers nu se pot inlocui in toate aplicatiile,in special acolo unde tensiunea de alimentare sare de 350vcu doua 6P6C se pot obtine maxim 18w ,cu lampa impinsa la maximcu 6V6 se poate ajunge la 40wcele scrise mai sus sunt date din practica ,am lucrat cu aceste tuburi si nu sunt 100% compatibilepentru mine 6P6C suna mai muzical decit EL84,este doar parerea meapina nu asculti nu ai cum sa ai o parere,toti auzim diferit ,unii de altiisucces!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Propun spre studiu, urmatoarea schema, cu rugamintea pentru cei care cunosc, sa ne spuna, daca se merita abordata.

nimic nou sub soare!defazor/amplificator ,pentru fiecare alternanta/finaleva impresioneaza du ceva cum se face defazajul??sunt destul de greu de bibilit rezistentele de 470k si 560k,care pun la masa grila celei de a doua triode din defazordaca nu se portivesc bine cele doua valori ,defazorul nu va functiona corect
Link spre comentariu

Si mie imi place mai mult cum suna 6P6 comparativ cu EL84! Interesant e ca si pentodele mai vechi, (EL11, EL12) imi plac mai mult ca EL84. Am facut adaptoare de soclu si le-am testat in acelasi amplificator, ce-i drept SE. Nu-mi dai seama de unde aceasta diferenta, dealtfel perfect "audibila". Diferenta e suficient de mare incit sa o auzi si fara a "comuta" lampile. Daca le "comuti", diferenta e evidenta. Ce-i cu acest EL84? Suna mai "prost" doar pentru ca e usor de gasit? (adica totul e din capul nostru?)

Link spre comentariu

... Ce-i cu acest EL84? Suna mai "prost" doar pentru ca e usor de gasit? (adica totul e din capul nostru?)

Nu stiu ce EL84 aveti domniile voastre ?!, dar EL84 ale mele-toate modelele fara exceptie "nu suna mai prost" decit alte "exemplare" similare(EL11, EL12,6P6S,etc),depinde uneori de configuratia etajului final in special in cazul SE...(in cazul EL84- SE daca Ua este cuprinsa intre 250V si 300V rezistenta din catod/ trebuie sa aiva valoarea de 120Ω/2w-250V , 130Ω/2w-270V , 150Ω/2w-290V,etc pt a va putea situa in clasaA-"serioasa"=curent maxim Ia0 permis...).
Link spre comentariu

Eu am multe EL84 de multi producatori...Eu aici: viewtopic.php?f=28&t=39018 am facut comparatiile, si cu 6p6 si cu el11, asa de curiozitate, cind faceam teste. Practic "suna rau" e exagerat si impropriu. Mai degraba trebuia sa spun "suna altfel, mai putin placut urechilor mele".Nu fac zilnic comparatii intre lampi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări