Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor cu un dus si incalzitor instant

Vizitator schnappi

Postări Recomandate

@vfp_marius multumesc de ajutorul cu teoria o sa imi iau timp sa aprofundez un pic

lasa teoria pentru EXPERTZI :nebun: noi oamenii de rand care vrem solutzii practice si ieftine nu ne arde de cheltuiala de bani , intzeleg ca tu vrei ceva repede si util , eu iti zic asa ca un tub in pozitzie verticala cu lungimea de 10 metri ,plin cu apa ,va avea la baza o presiune aproximativa de 1 bar indiferent de grosimea lui , tu zici ca ai nevoie de aprox 0,15 sa se deschida supapa la instant ,cel mai simplu si fara cheltuiala e sa ridici bazinul (care stiu ca e cam mare recunosc stiu ca nu se prea poate ,te sfatui totusi sa cautzi alt recipient mai mic cam pe la 200l )cam cu 3 metri mai sus de locul unde este amplasat dusul , SPOR LA TREABA cu respect. ( bunica avea in gradina multe legume umpleam un butoi mare cam tot de 1 m cub cu o pompa foarte puternica cam in 3 minute se umplea ,butoiul era situat undeva mai la deal , iar din el trageam un furtun mic cu stropitoare si treaba mergea super , astfel nu tzineam pompa in functiune ca stropitoarea o faceam ca la pompierii, )

adica diferentza de nivel pentru EXPERTZI.

yo9hnf:

-NU TE MAI LUA DE OAMENI DEGEABA !

-NU MAI FOLOSI "TZ" !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_marius

5

• gcom61

2

• amator 58

1

• dorian 70

1

Top autori în acest subiect

Toate sfaturile date de userii de mai sus au fost date cu bune intentii,cred eu...Pentru ca am avut o problema similara cu cea adusa in discutie,iata cum am rezolvat-o;din bazar ,cu 50 lei,am cumparat o pompa centrifuga(alimentata la 220V),din dotarea proprie-un butoi de 160 litri,asezat pe un suport(un butuc de lemn)in plin soare,instantul electric prins pe un perete,mai la dos...,,cabina,,facuta din folie de polietilena mata...si acum instalatia:la aspiratia pompei 5 metri de furtun de la Praktiker,scufundat in butoi cu o greutate legata de capat ca sa ramina scufundat,refularea pompei la intrarea in incalzitorul instant cu alti 2 metri de furtun...si gata! alimentarile electrice ale celor doua aparate(incalzitorul +pompa),in priza prin intermediul unui contactor de 32 amperi comandat cu un intrerupator obisnuit.Apa fiind preincalzita de soare la incalzitor este actionat doar sectiunea de 2000 W.Debitul de apa calda,functie de gradul de preincalzire de la soare este intre 1,5-3 l/min.Folosesc aceasta instalatie de 2 ani in perioada de vara si sint multumit!Desi postez cam tirziu,sper ca experienta mea sa foloseasca cuiva vreodata...numai bine!

Link spre comentariu
Vizitator schnappi

Salut!Am rezolvat problema in felul urmator:Pentru ca din bazin apa care venea nu avea presiune dar debit si pentru ca nu puteam sa ridic bazinul mai sus am ales varianta pompei.Pentru ca totul trebuia sa fie mobil m-am gandit la o pompa mica care sa scoata in jur de 1 barr si cabitul mai mare de 1,8 litri.Am gasit o pompa de imersie pentru rulote la 12 volti ce creaza o presiune de 1,1barri si 20 l/min debitul (cel putin asa scrie in fise)si consum maxim de 45 watti .Pompa este alimentata de de o sursa in comutatie de 12 volti si 4 A.Toatul e fixat pe o placa de lemn.Pe o parte este un recipient (ceva vas la 3lei cu o gura de intrare de peste 5 cm - atat are pompa), in care intra pe de o parte furtunul din bazin iar pe de alta parte iese furtunul din pompa, si cablul de alimentare.Toate sunt fixate cu presetupe.Pe partea cealalta a placii e fixat incalzitorul si sursa de 12 volti.Apa din bazin intra in recipient de unde o preia pompa si o duce la incalzitor.Am facut si un test delta t:apa din bazin avea 14 grade si la puterea mazima adica 5 kw a iesit la 30 grade la un debit de 2,8 l/min.Nu e de expozitie dar isi face treaba.Ma asteptam ca randamentul incalzitorului sa fie mai bun (adica ridica temperatura apei doar cu 15-16 grade la puterea maxima - desi in instructiuni dau un delta t mai mare), dar banuiesc ca, cu cat apa este mai rece cu atat delta t va fi mai mic.Multumesc de sfaturi!

Link spre comentariu

...Ma asteptam ca randamentul incalzitorului sa fie mai bun...

Pentru ca temperatura sa creasca, trebuie ca debitul (prin instant) sa scada. De aceea iti mai recomand odata un retur cu supapa de presiune, astfel incat la o presiune mai mica a supapei pe retur, va scade debitul, apa deversandu-se partial inapoi in bazin. Poti atinge temperaturi de 45...50 grd. Regland fin presiunea pe retur vei obtine temperatura optima. Pentru a nu mai gauri bazinul, poti deversa cu un furtun pe la partea superioara. Supapa insa o fixezi la indemana, pentru reglaje si la urma urmei o poti inlocui cu un simplu robinet de trecere. Cu cat acesta este inchis mai mult, cu atat temperatura va scade si invers.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări