Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitatea

Vizitator nyx

Postări Recomandate

Salut acum 2 saptamani am cumparat 2 difuzoare P.Audio de la vasile mai precis e10-150 s.incintele au fost facute dupa schita lui vasile dar am folosit tuburi de bass reflex mai mici in diametru in loc de 7 cm am folosit 5 cm .Dupa cum spune Vasile difuzoarele sunt cele mai iftine de la PAudio deci sa nu ma astept la minuni.Am facut incintele cu filtre frecventa de taiere la 4000 Hz si probele mai ales ca urmeaza a fi montate ca sateliti intro discoteca1.Datorita SPL bun nu se vor compara cu nici un Yang Chung de pe piata pana in 2 mil2. Pentru o camera de apartament cobarand putin fracventa de rezonanta a incintei sunt excelente3.Se comporta excelent la puteri ridicate chiar pe lunga durata (leam facut proba pe o statie yamaha de 2 x 150 w timp de 12 ore numai manele pt ca discoteca e la tara )4.Daca dai in ele cu frecvente sub 45 Hz mor subit totusi la ce sa ma astept sunt bass medii5.Ascultandule fara inalte eu am observat un barait foarte ciudat chiar si la puteri mici care cred ca e de la membrana care inca e lipicioasa sper ca dupa ore de functionare sa dispara6.In concluzie difuzoarele sunt bune nu excelente dar pana la urma pt 1 200 000 ce difuzor bun gasimatasez niste poze( nu chiar bune) cu incintele inca nefinisate nu va uitati la tweter ca nu e cel final nam avut rabdare si leam probat cu un piezo.ca material fonoabsorbant am folosit vatelina.palul are grosimea de 18 mm.AM folosit ca twetere finale niste gunoaie dfe la Kon la 460 000 bucata (nu puteam sa iau altceva de la PAudio ca crestea pretu prea mult).Dati si voi cu parerea.daca am gresit cu ceva ascult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

5

• Sharky

2

• Mircea Bartic

1

• m4xx

1

Top autori în acest subiect

Pozele o sa le pun deseara din nou ca le am acasaNeXuS_3 :acel difuzor il folosesc pt sateliti taiati activ sub 100Hz da in discoteca unde lam montat este taiat de la 150 Hz in susSharky : ar fi bine sa folosesti dim. tuburilor ca in schita,sau macar sa le recalculezi lungimea daca stiii ce efect a avut redimensionarea tubului in diametru atunci inseamna ca stiii de ce am facut asta

Link spre comentariu

dar cine a z`is ca am pus tuburile dupa ureche ai facut vreo incinta cu astfel de difuz`oare????????merg excelent asa cum sunt imi place mai mult decat cu TUBURILE DIN SCHITA CA PANA LA URMA TEORIA SE INVATA USOR CU PRACTICA E ALTFEL.cerei lui vasile schema si cu dimensiunile de acolo simuleaza in basPro cu tub de 5 cm in diametru,

Link spre comentariu

Ai dreptate..doar se intelega f clar din "incintele au fost facute dupa schita lui vasile dar am folosit tuburi de bass reflex mai mici in diametru in loc de 7 cm am folosit 5 cm" ca ai recalulat lungimea. :roll:

Link spre comentariu

Snake : sa le vezi dupa ce au fost finisate cu grilaj in fata cum sunt .date cu vopsea normala apoi cu vopsea lucioasa si cu marca Paudio pe grilaj (sa dea vasile o bere ca fac reclama :d ) f. frumoase singurul lucru de care imi pare rau este ca nam ingropat difuzorul in pal ca am uitat si deja iam facut finisarea cand miam adus aminte si nu mai avea rost sa stric din nou ca oricum leam pus grilaj pe toata fata incintei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări