Vizitator stefan_zack Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 buna! imi poate spune cineva cum pot sa calculez amperajul la o baterie auto daca am doar 10.8V si nu am alt aparat de masura Link spre comentariu
Relav Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Oare ce va intereseaza? Ce capacitate are bateria( se masoara in Ah - amperi ora) ? Sau care este curentul maxim debitat (masurat in amperi)?? Totusi, ai vreun aparat de masura? De unde sti ca are 10,8 V ? Link spre comentariu
Vizitator stefan_zack Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 am un aparat care masoara pana la 10 A in dcsi vreau sa stiu cat curent are in ea Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Opriti-va cu masuratorile daca nu aveti cunostinte de electrotehnica !Puteti masura sau calcula de exemplu cata apa este intr-o galeata, dar nu"cat curent are bateria in ea" !!!Daca are 10,8 V, puneti-o pur si simplu la incarcat, este la limita admisa a graduluide descarcare ! Link spre comentariu
gcom61 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Si daca tineti neaparat sa vedeti care este capacitatea (in caz ca nu o cunoasteti) o incarcati pana cand la fiecare element degaja gaze ,si o puneti la descarcat cu o sarcina cunoscuta de 1-10 A;in momentul cand tensiunea la borne atinge valoarea minima de 10,5 V,verificati in cat timp s-a descarcat.Mai departe este aritmetica. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Se poate descarca pana la 11v,e mai benefic pt baterie + ca sub 11v tensiunea incepe sa scada mult mai rapid ca pana atunci Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 O alta metoda de calcul a capacitatii bateriei(cati amperi poate) e :Se incarca bateria complect,dupa un timp(~1h) se masoara tensiunea la borne;pt n volti corespunde 100%,pt m volti corespunde 90% din capacitate,samd.Fiecare tip de baterie are tabelul ei.Daca vrei sa afli cat are la 10,8 ,treaba asta e o utopie,teoretic bateria mai are ceva in ea dar practic nu.Oricum,la tensiunea de 10,5V o baterie de acumulatoare se considera descarcata-practic si teoretic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum