Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema F877 I2C si 24C02

bodo_b

Postări Recomandate

si totusi merge si cu cei analogici :da dar numai atunci cand pui I2C Debugger, nu inteleg de ce.chiar, nu ai folosit i2c debuggerul pentru a vedea daca uC-ul trimite date ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bodo_b

10

• francezu

5

• Rabulea Sergiu

3

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Foarte ciudat, la mine mergea si cu rezistori analogici, si fara I2C debugger, ce-i drept nici un program nu a fost scris in C, doar asm si basic. Oricum daca este vorba de o varianta crack-uita a Proteus-ului o sa mai intalnesti astfel de probleme.

Link spre comentariu

Eu am pus rezistentele pe Digital, doar asa a functionat, curios.Te sfatuiesc in viitor sa nu prea incarci schema cu ceea ce nu este necesar fiindca ingreunezi simulareaBateria poate lipsi fiindca el(programul) leaga automat uC-ul la 5V, quartz-ul la fel fiindca se seteaza din program frecventa de lucru, inclusiv si pullup-ul de la pinul MCLR.

Link spre comentariu

@Stefan: Nu am incercat debugger-ul. Nu stiu sa il folosesc :( insa am dat schema si hexul cuiva care se pricepe si cu rezistori analogici imi spunea ca nu pleaca I2C-ul. (imediat dupa aia am gasit raspunsul: folosirea unor rezistori digitali de pullup)@francezu': Da, este vb despre varianta crack-uita a Proteusului si am mai intalnit erori in el insa asta mi-a dat cea mai mare bataie de cap. Solutia cea mai simpla, dupa parerea mea: realizarea practica a schemei si incercat direct fara simulator si alte nebunii care iti pot da batai de cap.@Sergiu: Initial facusem schema fara baterie si quartz pentru ca stiam ca se seteaza automat (trebuia doar sa ii precizez frecventa de lucru in isis) dar am vazut ca nu merge in nici un fel am zis sa ii pun si elementele astea doua ca nu mai stiam ce sa ii fac. Oricum, bine ca i-am dat de cap.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări