Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LM3914/LM3915

Vizitator dj_cristi

Postări Recomandate

Vizitator dj_cristi

vreau sa fac un vu meter si nu stiu ce sa aleg.voi care ati folosit? care e mai potrivit ptr. un vumeter audio?am downlodat pdf-urile dar n-am avut timp sa le studiez. un prieten mi-a zis ca unul ar fi logaritmic si altul liniar. pls help me!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrianbodor

3

• niq_ro

2

• overdrive

2

• margarit2001

2

Top autori în acest subiect

Vizitator dj_cristi

pai are dreptate prietenul tau uite poti sa folosesti lm3915 pt vumetruconectat la intrare amplif:http://users.otenet.gr/~athsam/vu_meter_3.htmsau la iesire:http://users.otenet.gr/~athsam/vu_meter_4.htmcum vrei tu mie imi place cum merge asta:http://users.otenet.gr/~athsam/vu_meter_5_UAA180.htm:)PS bafta la luminitze

da, m-am uitat si la schemele alea oricum eu l-am facut dupa schema din datasheet.oricum ala care mi-ai zis tu care se pune la iesire mi se pare fake.adik n-are cum sa-ti masoare puterea din moment ce el masoara decat voltii.hai bafta.
Link spre comentariu

da, m-am uitat si la schemele alea oricum eu l-am facut dupa schema din datasheet.oricum ala care mi-ai zis tu care se pune la iesire mi se pare fake.adik n-are cum sa-ti masoare puterea din moment ce el masoara decat voltii.

toate masoare tensiunea :wink: numai ca unele liniar, altele logaritmic...P=U^2/Z :wink:
Link spre comentariu
Vizitator dj_cristi

nu mah, yo ma refeream la formula P=U*I , adik ca nu putea sa calculeze puterea din moment ce nu masoara intensitatea, dar apoi mi-am adus aminte si de cea cu impedanta.10x anyway

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

nu prea imi dau seama ce e cu rectifieru' ala

in principiu este schema de fabrica (din datasheet) deci functioneaza bine :wink:

cred ca te referi la "Is used the circuit of half-wave rectification of precision round the IC2, with gain one"?

dupa cate observ eu este un circuit de redresare, folosire doar a partii pozitive a semnalului....

Link spre comentariu

Man eu m-am jucat cu LC7565 care costa cam 120.000 si este driver ptr led-uri(cu ajutorul unor tranzistoare) sau direct ptr tuburi cu gaz(din acelea cu verde-asta daca nu au filtru de culoare in fata).Integratul respectiv stie sa afiseze 7 benzi de nivel si pui decit filtrele de frecventa in fatza lui cu niste banale LM324 si gata.Merge beton!

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări