Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema incarcator li-po cu egalizator

danutz49

Postări Recomandate

Am nevoie de o schema pentru incarcator li-po. As dori o schema pentru 3 celule cu un curent de încărcare de 1-2A. Din ce am citit pe net am vazut ca acesta incarca la curent constant pana se ajunge la 12,6v, se mentine tensiunea apoi scade curentul. Schema trebuie sa aiba egalizator si cu indicarea terminării incarcarii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

3

• danutz49

3

Vizitator tyc

Daca ai nevoie,probabil ai bateria.Dupa cum ai observat,are o iesire de 12,6 (cu fire groase) si 3 iesiri cu fire subtiri,de pe fiecare element.Incarci separat elementii,incarcarea e gata cand toate ledurile de final sant aprinse.

Link spre comentariu

Am gasit la adel..da integratul TCA0372DP1-MOT. Va rog sa imi spuneti daca e bun acesta. Egalizatorul e mult mai simplu decat ma asteptam.Mai am nevoie de o schema de incarcator.Multumesc domnului cirip pentru link. Stima

Link spre comentariu

Da, TCA0372 e bun.

Uite, iti atasez si versiunea imbunatatita a balancerului, pe care eu o folosesc de vreo 2 ani la pacurile mele si sunt multumit. Cateva note:

-Ledurile sunt bicolore, antiparalel. In functie de sensul dezechilibrului se aprind verde sau rosu. Le poti inlocui cu cate 2 leduri antiparalel.

-Liniile albe/albastrui de pe poza de amplasare sunt strapuri. Am vrut sa fac intr-un singur strat, ca sa-l poata construi si altii. De aia am pus si componente cu terminale, nu SMD.

-Cablajul este vazut de sus, prin transparenta, dinspre partea cu piese.

-Conectorul de balansare se lipeste in partea stanga si e de tipul cu pinii indoiti la 90 de grade.

-Mai sunt niste paduri in stanga-jos. Alea sunt ptr un acumulator cu alta distanta la conectorul de balansare. Poti sa nu pui nimic acolo.

-Este bine ca R2, R5 si R8 sa fie de precizie. De ele depinde precizia balansarii. Daca nu ai de precizie, macar sorteaza-le. Nu valoarea absoluta conteaza, ci sa fie cat mai apropiate ca valoare.

Asta e schema incarcatorului folosit de mine: http://shdesigns.org/lionchg.html

Spor la construit!

Cirip

Link spre comentariu

Am cateva nelămuriri in legatura cu incarcatorul: 1 Ce reprezinta ds1?? 2 Cu ce pot inlocui MPS2222A? 3 Cu ce rezistenta pot inlocui rezistentele R9 pana la R17 pentru a avea un curentul de încărcare de 985ma? Daca are cineva o varianta de cablaj pentru acest incarcator va rog sa o postati.

Link spre comentariu

Am cateva nelămuriri in legatura cu incarcatorul: 1 Ce reprezinta ds1?? 2 Cu ce pot inlocui MPS2222A? 3 Cu ce rezistenta pot inlocui rezistentele R9 pana la R17 pentru a avea un curentul de încărcare de 985ma? Daca are cineva o varianta de cablaj pentru acest incarcator va rog sa o postati.

1) Un led obisnuit2) 2N2222 sau orice alt NPN de uz general cu caracteristici apropiate.3) Cu 680 ohmi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări