Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help ...antrenare 1 axa

Vizitator bogdanro

Postări Recomandate

Vizitator bogdanro

Salut,Sunt nou, si pe forum si in problema CNC-urilor, asa ca va solicit ajutorul.Problema mea e urmatoarea: trebuie sa realizez un CNC cu miscare pe o singura axa. Distanta care trebuie acoperita este de 4500 mm si m-am gandit catre o actionare roata dintata/cremaliera. Exactitatea nu este foarte importanta, abaterea de 5 zecimi este acceptata. Miscarea trebuie executata in pasi variabili (25-100mm) pana cand cei 4500 mm sunt atinsi. Fiecare pas trebuie inceput in momentul in care este primit un semnal de la un senzor inductiv.Practic, trebuie sa misc o plasa sudata de-a lungul unei axe pentru a fi completate sudurile. Mentionez ca imi trebuie un motor destul de puternic incat sa "traga" o plasa de 40 kg.Astept, cu mare interes, sfaturile si indrumarile voastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

Salut,Sunt nou, si pe forum si in problema CNC-urilor, asa ca va solicit ajutorul.Problema mea e urmatoarea: trebuie sa realizez un CNC cu miscare pe o singura axa. Distanta care trebuie acoperita este de 4500 mm si m-am gandit catre o actionare roata dintata/cremaliera. Exactitatea nu este foarte importanta, abaterea de 5 zecimi este acceptata. Astept, cu mare interes, sfaturile si indrumarile voastre.

5 zecimi (0.5mm) la 4500mm este foarte exact, inseamna 0.01%O astfel de precizie nu poate fi obtinuta fara encoder la lungimea si forta necesara.
Link spre comentariu
Vizitator bogdanro

ai dreptate, multumesc. momentan, astept o vizita a unui membru al forumului. sper ca voi posta poze in curand. pana atunci, postez schema mecanica, asa cum am schitat-o eu.nu va sfiiti cu comentariile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări