Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

noi nu inventam nimic

mariobe

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariobe

5

• papyreloaded

1

• avolocaru

1

• stefanstudio

1

Nu am inteles daca acest topic e o intrebare sau o expunere.In mod curent o firma profesionala de sunet face inregistrare pe 16 canale daca situatia o cere - o orchestra filarmonica de exemplu. Se foloseste pentru inregistrare un sistem multitrack aDAT sau HDD recorder (nu computer!) si rezultatul se mixeaza, fie stereo, cel mai uzual, fie 5.1 daca se vrea asa. Nu ar avea nici un sens mai mult de 5.1 eventual 7.1 canale, si un 5.1 e greu de pus la punct, trebuie preparata si camera de auditie pentru rezultate optime.Inca din anii 60-70 existau sisteme multitrack pe banda de magnetofon, am mai prins in viata un mag Tascam pe 8 piste analogic, o piesa de vreo 50 kg, cu opt vumetre cu ace...Am mai vazut (dar cu asta nu am lucrat) un mag pe 24 de trackuri la radio Iasi, avea ceva banda lata, cred ca de 2 toli. Era tras pe dreapta din cate am inteles, trecusera deja la multitrackuri digitale.Cu toate ca s-a ajuns la performante incredibile si in cazul sistemelor multicanal, la cel mai inalt nivel calitatea auditiei cea mai mare tot pe stereo se obtine.

Poate gresesc dar ar fi fost o idee, inregistrarea fiecarui instrument separat iar apoi adunate /masterizateEu unul sunt de parere ca ar trebui cam 3 amplificatoare/canal : bas/medii/inalte si evident boxe pe masura.Sunt doar niste idei
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări