mariobe Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 de cand a fost inventat difuzorul pe care-l stie tot omul de rand nu a mai aparut nimic mai prost sau mai bun ca el,din pacate cunostintele mele nu ma lasa sa inventez eu ceva de genul dar am o teoriesa spunem ca avem un radio portabil la care se poate asculta o emisiune muzicala ,il legam cu o sfoara sau ceva de genul si-l invartim precum o prastie in vechimi,vom auzi muzica aceea mult deformata ca si sirena unei masini de salvare sau pompieri care se deplaseaza cu 120km/h prin orasasta cred eu ca se intampla cu o incinta sa zicem cu doua cai,difuzorul de joase fie el cat de bun se misca in doua sensuri destul de mult plimband cu el si o parte din mediile pe care diful de inalte nu le poate reda corectin opinia mea ar trebui sa se inregistreze o piesa nu in doua canale (stereo ) ci in 10 sau 20 sau de ce nu in 100 adica cate instrumente sau voci participa la piesa astfel fiecare difuzor ar fi calculat sa redea cate un instrument ,bineinteles ca am avea in casa un panou imens plin de difuzoare ceea ce ar fi un pic cam deplasat sa nu zic "bolnav" de ce nu am face o inregistrare pe trei canale 2+1 .unde 1 sa fie toba sa zicem (sau ce produce basul intr-un concert,nu sunt expert) iar celelalte canale sa redea tot un stereo dar lipsit de orice umbra de toba sa nu va treziti cu chestii gen: deja exista 2+1 pt ca eu m-am referit la inregistrarea pe trei canale,toba e una singura intr-o sala de concert si asta vreau si eu in casa un difuzor mare in care sa o aud doar pe ea si nimic altceva pt ca nu vreau sa aud si salvari accelerand pt a salva slujba pardon viata cuivaastept opinii Link spre comentariu
avolocaru Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Sisteme de inregistrare pe mai multe canale exista de multa vreme, evident ca pretul este pe masura numarului de canale. Se pot gandi si difuzoare cu "x" canale => preturi pe masura numarului de canale. Presupunand ca cineva ar avea sistemul perfect de redare, ati ramane surprins cat de imperfect ar fi. Toate acestea sunt datorate factorului uman, adica mai exact nici o ureche nu este idntica cu alta. Degeaba vrei sa asculti o opera redata in cel mai perfect mod daca urechea ta percepe doar anumite note, sau distorsioneaza semnalul primit. Mai mult, odata emis semnalul audio de catre "difuzorul perfect", acesta se propaga diferit in functie de geometria camerei, textura si natura suprefetelor etc etc. Link spre comentariu
stefanstudio Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 ma intereseaaz si pe mine un astfal de format muzical ca mam saturat da mp3 cares cel mult stereo as vrea sa am vro 4 sau 6 canale unde sa se auda numai un instrument sau numai voce etc de unde as putea gasi asa ceva ??? Link spre comentariu
mariobe Postat August 15, 2010 Autor Partajează Postat August 15, 2010 ma intereseaaz si pe mine un astfal de format muzical ca mam saturat da mp3 cares cel mult stereo as vrea sa am vro 4 sau 6 canale unde sa se auda numai un instrument sau numai voce etc de unde as putea gasi asa ceva ???MP3-ul e cel mai convenabil cand e vorba de spatiu ocupat dar pierzi clar din calitateincearca formatul flac vei simti diferenta dpdv al calitatii(depinde si la ce asculti)am inteles ca quatrofonicul a fost desfintat,nu stiu format sa mearga pe mai multe canaleprobabil tu vrei sa asculti muzica pe un home-cinema si nu auzi decat pe doi sateliti plus woofer Link spre comentariu
papyreloaded Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 flac merge pe mai multe canale si multe altele;se cam bat campii aici Link spre comentariu
mariobe Postat August 17, 2010 Autor Partajează Postat August 17, 2010 cam tu bati campii ca nu vii cu ceva noutatenu am intrebat pe cate canale bagi tu flaculera vb de formate mai complexe in nr de canale ca stereofonia Link spre comentariu
VTP Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Dar totusi: care e rostul topicului? Link spre comentariu
ratza Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Niciunul, poate la exprimarea frustrărilor unora. Link spre comentariu
Purple Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Unii nu stiu ce si cum sa intrebe , iar altii nu stiu cum sa mai incurce! :ras:Ca de obicei nu este rabdare cu mai putin stiutorii... Link spre comentariu
radue Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Sunt formate in mai multe canale decat 2 dar nu au devenit solutii usor de implementat si s-a renuntat la ele. Calitatea este posibil sa fie superioara, dar cred ca se merge pe principiul 2 urechi - 2 surse de sunet ( NU 2 boxe, in majoritatea cazurilor ).Oricum topicul nu-si are rost - parerea mea. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Dar totusi: care e rostul topicului? Link spre comentariu
mariobe Postat August 21, 2010 Autor Partajează Postat August 21, 2010 "ROSTUL " e ca in viziunea mea voi erati niste minti luminatestrofocativa(e bine !?!?!) mintile alea stralucite si perfectionati ceva sau inventati ceva sa ne faceti mandri ca suntem romani !!!nu numai sa faceti misto-uriintradevar era si o intrebare printre randurile melecunoasteti ceva format(fie el si depasit) inregistrat pe mai mult de doua canale(stereo) Link spre comentariu
mila Postat August 21, 2010 Partajează Postat August 21, 2010 strofocati-va..................tu...... si fane mandri ca suntem ROMANI! Link spre comentariu
mariobe Postat August 21, 2010 Autor Partajează Postat August 21, 2010 despre corectorii si bagatorii in seama inutili si neflositori in nici un fel niciunui forum din lumea asta am mai vorbit,daca vrei sa vorbim de limba romana si gramatica ei te invit pe privat sau pe mess pt a-ti baga foarte multa carne in "frigider" pt ca bunul simt nu ma lasa sa o fac aici(bineinteles daca mai apar multi in timpul viitor apropiat ma voi simti obligat sa eliberez bestia din mine ))))) Link spre comentariu
carageae Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Nu am inteles daca acest topic e o intrebare sau o expunere.In mod curent o firma profesionala de sunet face inregistrare pe 16 canale daca situatia o cere - o orchestra filarmonica de exemplu. Se foloseste pentru inregistrare un sistem multitrack aDAT sau HDD recorder (nu computer!) si rezultatul se mixeaza, fie stereo, cel mai uzual, fie 5.1 daca se vrea asa. Nu ar avea nici un sens mai mult de 5.1 eventual 7.1 canale, si un 5.1 e greu de pus la punct, trebuie preparata si camera de auditie pentru rezultate optime.Inca din anii 60-70 existau sisteme multitrack pe banda de magnetofon, am mai prins in viata un mag Tascam pe 8 piste analogic, o piesa de vreo 50 kg, cu opt vumetre cu ace...Am mai vazut (dar cu asta nu am lucrat) un mag pe 24 de trackuri la radio Iasi, avea ceva banda lata, cred ca de 2 toli. Era tras pe dreapta din cate am inteles, trecusera deja la multitrackuri digitale.Cu toate ca s-a ajuns la performante incredibile si in cazul sistemelor multicanal, la cel mai inalt nivel calitatea auditiei cea mai mare tot pe stereo se obtine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum