indy666 Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Ar fi de preferat 2 perechi de finali si cum a zis si domnul zal este recomandat ca etajul final sa fie in configuratie complementara, NPN + PNP. Link spre comentariu
zal Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Da, aşa e, minim 2 perechi de trz finali gen 2SA1943/2SC5200 la o alimentare de +/-50V şi sarcină de 8 Ohmi, ca să meargă lejer şi să nu încingi aiurea tot ampliful. Mai ales că majoritatea trz sînt făcături, mai bune sau mai proaste.Văd că tot întrebi detalii, de ce nu studiezi ce ţi-au recomandat colegii? Link spre comentariu
Vizitator catalinstefan1987 Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Da, aşa e, minim 2 perechi de trz finali gen 2SA1943/2SC5200 la o alimentare de +/-50V şi sarcină de 8 Ohmi, ca să meargă lejer şi să nu încingi aiurea tot ampliful. Mai ales că majoritatea trz sînt făcături, mai bune sau mai proaste. Văd că tot întrebi detalii, de ce nu studiezi ce ţi-au recomandat colegii? Am studiat dar nu am inteles unule mici probleme :in legatura cu link-ul dat de tine cu modificarile facute ? R25 dintre b-e T7 e de fapt R28; R33 nu e trecuta in schema, apare pe cablaj in locul lui R32; . C5 de pe sursa +50V e de fapt C10; Crezi ca imi poti explica mai pe intelesul unui incepator ? Si cu R 25 cum ramane este R 28 sunt invers ? Si celelalte siunt la fel? Eu am pus componentele pe placa cum sunt trecute in lista de piese Ps Mult respect pentru tine si pentru felul in care lucrezi chiar mi-as dori sa ma preicep atat de bine asa cum o faci tu . Link spre comentariu
zal Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Astea sînt neconcordanţe între cablaj şi schemă, care aparţin unei firme din Constanţa ce vindea kiturile astea acum 10-15 ani şi la care a mărit doar tensiunea de alimentare, nu a modificat şi piesele. Poţi să te convingi urmărind pe traseele cablajului şi comparînd cu schema. E posibil ca greşelile să fie intenţionate. Pe schemă ai să vezi 2 rez R25, cea din baza T7 e R28 în realitate, iar R25 e de aceeaşi valoare cu R24 - 22k. Link spre comentariu
Vizitator catalinstefan1987 Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Astea sînt neconcordanţe între cablaj şi schemă, care aparţin unei firme din Constanţa ce vindea kiturile astea acum 10-15 ani şi la care a mărit doar tensiunea de alimentare, nu a modificat şi piesele. Poţi să te convingi urmărind pe traseele cablajului şi comparînd cu schema. E posibil ca greşelile să fie intenţionate. Pe schemă ai să vezi 2 rez R25, cea din baza T7 e R28 în realitate, iar R25 e de aceeaşi valoare cu R24 - 22k.dar R 2 de pe cablaj este de 27 k ohm? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum