Vizitator catalinstefan1987 Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Daca pun suplimentar in paralel o pereche de finali imi creste puterea aplificatorului? sunt incepator in electronica am cateva montaje realizate imi place sa realizez aplificatoare daca ma puteti ajuta si pe mine cu informatii legate despre electronica amplificatoarelor gen carti sau site-uri pt invatat va rog mult sa ma ajutati si pe mine Va multumesc mult Link spre comentariu
zal Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Nu creşte puterea, doar vor rezista mai bine la volum mare şi se vor încinge mai puţin. Link spre comentariu
remus68 Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 daca ma puteti ajuta si pe mine cu informatii legate despre electronica amplificatoarelor gen carti sau site-uri pt invatatAici vei gasi multe carti de unde poti invata http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=1 ... 0&start=45 Link spre comentariu
Vizitator catalinstefan1987 Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Aveti cumva scheme electronice de cat mai mare puere adica < > 500 W sa zicem pentru ca eu am realizat un montaj de de 100 w si nu mi-se pare ca are atat, este realizat cu 2n3055 si alimentat la +- 50 v, va atasez si schema pe care am facut-o , Care este diferenta intre Watii sinusoidali si cei rms ? http://www.niqro.3x.ro/100wt/aaf_clasic_100W.htm Link spre comentariu
remus68 Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Schema aceea ai alimentat-o cu +50V si masa, alimentarea fiind asimetrica. La tensiunea asta de alimentare, amplificatorul elibereaza 30W/8 ohmi sau 55W/4 ohmi. Putere sinusoidala=RMS. Link spre comentariu
Vizitator catalinstefan1987 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Schema aceea ai alimentat-o cu +50V si masa, alimentarea fiind asimetrica. La tensiunea asta de alimentare, amplificatorul elibereaza 30W/8 ohmi sau 55W/4 ohmi. Putere sinusoidala=RMS.Dar crezi ca ii pot pune alimentare diferentiala sa pot scurge mai mult de la el sau pot modifica ceva la el sa pot scoate m-ai multi wmultumesc Dar ce parere ai de aceasta schema Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Schema aceea ai alimentat-o cu +50V si masa, alimentarea fiind asimetrica. La tensiunea asta de alimentare, amplificatorul elibereaza 30W/8 ohmi sau 55W/4 ohmi. Putere sinusoidala=RMS.Dar crezi ca ii pot pune alimentare diferentiala sa pot scurge mai mult de la el sau pot modifica ceva la el sa pot scoate m-ai multi wmultumesc Dar ce parere ai de aceasta schema asta mai merge.. tocmai ce am modificat putin schema asta cu indrumarea userilor de pe forum.. ti-o recomand , doar sa stii ce faci.. Link spre comentariu
Vizitator catalinstefan1987 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 asta mai merge.. tocmai ce am modificat putin schema asta cu indrumarea userilor de pe forum.. ti-o recomand , doar sa stii ce faci.. Ce ai modificat la ea ?Ai realizat-o , cum se aude ,scoate 100W Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 asta mai merge.. tocmai ce am modificat putin schema asta cu indrumarea userilor de pe forum.. ti-o recomand , doar sa stii ce faci.. Ce ai modificat la ea ? Ai realizat-o , cum se aude ,scoate 100W la alimentare de +/-50V scoate 120 w dar cu trei perechi de finali , nu am suprasaturat intrarea , pentru ca nu am vrut sa obtin distorsiuni , se aude fte bine , e fte silentioasa , stabila daca folosesti condensatori de 100pF intre baza colector la prefinali si la piloti , asa ca precautie.. sunetul e destul de bun , eu am folosit 2SC5200 si 2SA1943 ca finali , deci etajul final e modificat.. si mici modificari in sursele de curent constant al etajului de intrare, modificari si la rezistenta de intrare si condensatorul de intrare , respectiv cel impotriva radiofrecventelor... daca ai ceva experienta ,poti realiza acest amplificator , iti va da satisfactie mai mult ca sigur.. Link spre comentariu
Vizitator catalinstefan1987 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 eu am folosit 2SC5200 si 2SA1943 ca finali , Ca prefinali 2sc5200 t 8,9 Si ca finali 2SA1943 t 10 , 11 ?SAu cum spui ?Merci Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 eu am folosit 2SC5200 si 2SA1943 ca finali , Ca prefinali 2sc5200 t 8,9 Si ca finali 2SA1943 t 10 , 11 ?SAu cum spui ?Merci documenteaza-te de aici: viewtopic.php?f=5&t=58598&start=30 , asta am facut eu.. finalii sunt complementari adica pe ramura pozitiva am pus 3 tranzistori 2SC5200 (care sunt NPN) iar pe ramura negativa am pus 3 tranzistori 2SA1943 (care sunt PNP) , iar ca prefinali am folosit MJE15030 respectiv MJE15031.. pilotii de asemenea MJE350 si MJE340.. Link spre comentariu
remus68 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 crezi ca ii pot pune alimentare diferentiala sa pot scurge mai mult de la el sau pot modifica ceva la el sa pot scoate m-ai multi wNu.Dar ce parere ai de aceasta schemaAcesta este un amplificator foarte bun si iti recomand aceasta configuratie. Link spre comentariu
Vizitator catalinstefan1987 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Acesta este un amplificator foarte bun si iti recomand aceasta configuratieAsa cum este in schema sau modificata eu vreau doar finali sa ii schmb sa pun 2sc5200 ce parere ai sau sa mai pun in paralel o pereche de finali sau cum spune colegul nostru sa pun pnp si npnMerci Link spre comentariu
zal Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Neapărat trebuie făcute modificările de aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=20181&start=0 La etajul final se pot face modificări ptr configuraţie complementară (recomandat), sau îl laşi aşa cum e, cvasicomplementar. Nr de perechi de trz finali îl alegi în funcţie de boxele pe care le ai (de preferat pe 8 Ohmi). Ptr alte detalii despre amplifurile cu simetrie totală, poţi studia aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=20181&start=0 Link spre comentariu
Vizitator catalinstefan1987 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 La etajul final se pot face modificări ptr configuraţie complementară (recomandat), sau îl laşi aşa cum e, cvasicomplementar. Nr de perechi de trz finali îl alegi în funcţie de boxele pe care le ai (de preferat pe 8 Ohmi).daca vreau pentru 8 ohm trebuie sa pun 2 sau 3 perechi de finali ?Tu ce ma sfatuiesti sa fac in leg cu finalii? Sa pun npn si pnp cum mi-a spus : wally_gatter sau tu ai o solutie mai buna ? multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum