Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daca pun suplimentar in paralel o pereche de finali imi ?

Vizitator catalinstefan1987

Postări Recomandate

Daca pun suplimentar in paralel o pereche de finali imi creste puterea aplificatorului? sunt incepator in electronica am cateva montaje realizate imi place sa realizez aplificatoare daca ma puteti ajuta si pe mine cu informatii legate despre electronica amplificatoarelor gen carti sau site-uri pt invatat va rog mult sa ma ajutati si pe mine Va multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• remus68

3

• wally_gatter

3

• indy666

1

Top autori în acest subiect

Schema aceea ai alimentat-o cu +50V si masa, alimentarea fiind asimetrica. La tensiunea asta de alimentare, amplificatorul elibereaza 30W/8 ohmi sau 55W/4 ohmi. Putere sinusoidala=RMS.

Link spre comentariu

Schema aceea ai alimentat-o cu +50V si masa, alimentarea fiind asimetrica. La tensiunea asta de alimentare, amplificatorul elibereaza 30W/8 ohmi sau 55W/4 ohmi. Putere sinusoidala=RMS.

Dar crezi ca ii pot pune alimentare diferentiala sa pot scurge mai mult de la el sau pot modifica ceva la el sa pot scoate m-ai multi wmultumesc Dar ce parere ai de aceasta schema
Link spre comentariu
wally_gatter

Dar crezi ca ii pot pune alimentare diferentiala sa pot scurge mai mult de la el sau pot modifica ceva la el sa pot scoate m-ai multi wmultumesc Dar ce parere ai de aceasta schema
asta mai merge.. tocmai ce am modificat putin schema asta cu indrumarea userilor de pe forum.. ti-o recomand , doar sa stii ce faci.. :da
Link spre comentariu

asta mai merge.. tocmai ce am modificat putin schema asta cu indrumarea userilor de pe forum.. ti-o recomand , doar sa stii ce faci.. :daCe ai modificat la ea ?Ai realizat-o , cum se aude ,scoate 100W

Link spre comentariu
wally_gatter
asta mai merge.. tocmai ce am modificat putin schema asta cu indrumarea userilor de pe forum.. ti-o recomand , doar sa stii ce faci.. :da

Ce ai modificat la ea ?

Ai realizat-o , cum se aude ,scoate 100W

la alimentare de +/-50V scoate 120 w dar cu trei perechi de finali , nu am suprasaturat intrarea , pentru ca nu am vrut sa obtin distorsiuni , se aude fte bine , e fte silentioasa , stabila daca folosesti condensatori de 100pF intre baza colector la prefinali si la piloti , asa ca precautie.. sunetul e destul de bun , eu am folosit 2SC5200 si 2SA1943 ca finali , deci etajul final e modificat.. si mici modificari in sursele de curent constant al etajului de intrare, modificari si la rezistenta de intrare si condensatorul de intrare , respectiv cel impotriva radiofrecventelor... daca ai ceva experienta ,poti realiza acest amplificator , iti va da satisfactie mai mult ca sigur..

Link spre comentariu
wally_gatter

eu am folosit 2SC5200 si 2SA1943 ca finali , Ca prefinali 2sc5200 t 8,9 Si ca finali 2SA1943 t 10 , 11 ?SAu cum spui ?Merci

documenteaza-te de aici: viewtopic.php?f=5&t=58598&start=30 , asta am facut eu.. finalii sunt complementari adica pe ramura pozitiva am pus 3 tranzistori 2SC5200 (care sunt NPN) iar pe ramura negativa am pus 3 tranzistori 2SA1943 (care sunt PNP) , iar ca prefinali am folosit MJE15030 respectiv MJE15031.. pilotii de asemenea MJE350 si MJE340..
Link spre comentariu

crezi ca ii pot pune alimentare diferentiala sa pot scurge mai mult de la el sau pot modifica ceva la el sa pot scoate m-ai multi w

Nu.

Dar ce parere ai de aceasta schema

Acesta este un amplificator foarte bun si iti recomand aceasta configuratie.
Link spre comentariu

Acesta este un amplificator foarte bun si iti recomand aceasta configuratieAsa cum este in schema sau modificata eu vreau doar finali sa ii schmb sa pun 2sc5200 ce parere ai sau sa mai pun in paralel o pereche de finali sau cum spune colegul nostru sa pun pnp si npnMerci

Link spre comentariu

Neapărat trebuie făcute modificările de aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=20181&start=0

La etajul final se pot face modificări ptr configuraţie complementară (recomandat), sau îl laşi aşa cum e, cvasicomplementar. Nr de perechi de trz finali îl alegi în funcţie de boxele pe care le ai (de preferat pe 8 Ohmi).

Ptr alte detalii despre amplifurile cu simetrie totală, poţi studia aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=20181&start=0

Link spre comentariu

La etajul final se pot face modificări ptr configuraţie complementară (recomandat), sau îl laşi aşa cum e, cvasicomplementar. Nr de perechi de trz finali îl alegi în funcţie de boxele pe care le ai (de preferat pe 8 Ohmi).daca vreau pentru 8 ohm trebuie sa pun 2 sau 3 perechi de finali ?Tu ce ma sfatuiesti sa fac in leg cu finalii? Sa pun npn si pnp cum mi-a spus : wally_gatter sau tu ai o solutie mai buna ? multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări