radue Postat Septembrie 16, 2005 Partajează Postat Septembrie 16, 2005 Asa este, folded horn sunt cele cu dif-ul ascuns in ele, dar acelea sunt numai pe bas ( daca gresesc corectati-ma ).Am inteles la ce horn te referi, dupa ce il faci sa-mi spui te rog cam cat de jos coboara in frecventa.Vreau sa stiu daca la un horn i-ar mai trebui si subwoofer, ca daca nu o sa imi fac si eu asa ceva. Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 astai un citat din tehnium: "in figura 4 este prezentata presiunea acustica la gura hornului: se constata o crestere a valorii SPL cu circa 5-6db fata de valoare SPL a traductorului in domeniul de frecventa 45-200 hz."cam pana la 45hz coboara "liniar" in graficul de raspuns in frecventa Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 45hz ..... e un pic cam ridicat ... dorind tu ce sub serios stii care coboara "aproape" de 20hz Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 daca F3 este de 45 de Hz e chiar acceptabil 8) Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 Ma multumesc cu 45 Hz ls SPl destul de ridicat pt un W ( peste 95-96 dB ) decat un sw ce coboara pana la 20 hz, dar cu un SPL fff scazut la 1 W ( sub 85 dB ).In viitor cred ca o sa incarc si eu asa ceva cu un dif de 12. Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 incinta aia din tehnium seamana cu incinta asta: http://home.versatel.nl/andre.barel/loudspeaker.htm aici mai apar si nishte formule pt calculul incintei Link spre comentariu
DorinD Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 @Fixvid,Incintele cu adevarat horn (la care lungimea hornului > 1/4 din lungimea de unda a frecventei de taiere) capata dimensiuni extrem de mari daca incerci sa le cobori sub 50Hz. Cea mai coborata incinta horn "de casa" este cea K-Horn a lui Klipsch.Se fac sub-uri cu efect combinat de horn + incinta inchisa de dimensiuni "transportabile" ce se folosesc in domeniul pro dar se utilizeaza numai in baterii de 2 sau mai multe pt. a reusi sa coboare in frecventa. Greu sa le folosesti in casa.Eu am o pereche de incinte horn pe 3 cai iar hornul de bass imi coboara pana la 100Hz in configuratia la perete sau pana la 70Hz in configuratia la colt. Iar cu o mica smecherie ce copiaza principiul K-Horn reusesc sa le cobor la 50Hz tot in colturile camerei. Insa pierd astfel din calitate in domeniul 300-600.O extensie in jos sub 70Hz fara sa stric calitatea hornurilor nu o pot face decat folosind un sub separat iar eu m-am gandit de ceva timp la cea mai buna varianta si-am ales-o pe cea de closed-end transmission line (asa ceva foloseste Nautilus) care are numai calitati si singurul defect ca e prea voluminoasa (nu chiar ca un horn de frecventa comparabila). De regula cand se pomeneste de TL se presupune o linie la 1/4 din lungimea de unda dar asta avuta de mine in vedere este de 1/2 si este inchisa la capat, deci doar difuzorul radiaza. Se gasesc cam putine referinte despre ea dar merita analizata, vezi foaia de calcul a lui Martin J. King. Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 chiar ca rupe khornul asta http://www.klipsch.com/product/product. ... =2&s=specs 33hz e "fantastic" hmm un khorn de ala face cat viitoarea mea pereche de hornuri ca are latimea dubla :crazy: apoi si 75.8kg e un gramaj destul de serios :jy29: Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 cred ca nici intro luna nam putea asimila tot ce gasesti pe saitul lui Martin J. King http://www.quarter-wave.com/ :jy20: sectiunea asta e cu adevarat interesanta http://www.quarter-wave.com/Horns/Horn_Theory.html :jy01: ms dorind de sait :jy09: Link spre comentariu
DorinD Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 Chiar nu mai stiam daca Klipsch mai fabrica sau nu K-Horn-ul. Credeam ca se gasesc doar clone pe piata. E chiar mica incinta la 76kg tinand cont ca nu e vorba doar de un sub. Daca mi-as permite asa ceva mi-as cumpara. M-am bucurat citind specificatiile unde am aflat ca frecventele de taiere sint si cele alese de mine, ba mai mult si driverele de medii si inalte sint similare; ce sa zic, flerul... Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 mah!! da alu cui esti tu?? alu Paul W. Klipsch? :jy07: :jy18: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum