Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se pot utiliza difuzoare pro in incinte de casa?

VTP

Postări Recomandate

Asa este, folded horn sunt cele cu dif-ul ascuns in ele, dar acelea sunt numai pe bas ( daca gresesc corectati-ma ).Am inteles la ce horn te referi, dupa ce il faci sa-mi spui te rog cam cat de jos coboara in frecventa.Vreau sa stiu daca la un horn i-ar mai trebui si subwoofer, ca daca nu o sa imi fac si eu asa ceva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

14

• radue

12

• Mircea Bartic

9

• VTP

4

Top autori în acest subiect

astai un citat din tehnium: "in figura 4 este prezentata presiunea acustica la gura hornului: se constata o crestere a valorii SPL cu circa 5-6db fata de valoare SPL a traductorului in domeniul de frecventa 45-200 hz."cam pana la 45hz coboara "liniar" in graficul de raspuns in frecventa

Link spre comentariu

Ma multumesc cu 45 Hz ls SPl destul de ridicat pt un W ( peste 95-96 dB ) decat un sw ce coboara pana la 20 hz, dar cu un SPL fff scazut la 1 W ( sub 85 dB ).In viitor cred ca o sa incarc si eu asa ceva cu un dif de 12.

Link spre comentariu

@Fixvid,Incintele cu adevarat horn (la care lungimea hornului > 1/4 din lungimea de unda a frecventei de taiere) capata dimensiuni extrem de mari daca incerci sa le cobori sub 50Hz. Cea mai coborata incinta horn "de casa" este cea K-Horn a lui Klipsch.Se fac sub-uri cu efect combinat de horn + incinta inchisa de dimensiuni "transportabile" ce se folosesc in domeniul pro dar se utilizeaza numai in baterii de 2 sau mai multe pt. a reusi sa coboare in frecventa. Greu sa le folosesti in casa.Eu am o pereche de incinte horn pe 3 cai iar hornul de bass imi coboara pana la 100Hz in configuratia la perete sau pana la 70Hz in configuratia la colt. Iar cu o mica smecherie ce copiaza principiul K-Horn reusesc sa le cobor la 50Hz tot in colturile camerei. Insa pierd astfel din calitate in domeniul 300-600.O extensie in jos sub 70Hz fara sa stric calitatea hornurilor nu o pot face decat folosind un sub separat iar eu m-am gandit de ceva timp la cea mai buna varianta si-am ales-o pe cea de closed-end transmission line (asa ceva foloseste Nautilus) care are numai calitati si singurul defect ca e prea voluminoasa (nu chiar ca un horn de frecventa comparabila). De regula cand se pomeneste de TL se presupune o linie la 1/4 din lungimea de unda dar asta avuta de mine in vedere este de 1/2 si este inchisa la capat, deci doar difuzorul radiaza. Se gasesc cam putine referinte despre ea dar merita analizata, vezi foaia de calcul a lui Martin J. King.

Link spre comentariu

Chiar nu mai stiam daca Klipsch mai fabrica sau nu K-Horn-ul. Credeam ca se gasesc doar clone pe piata. E chiar mica incinta la 76kg tinand cont ca nu e vorba doar de un sub. Daca mi-as permite asa ceva mi-as cumpara. M-am bucurat citind specificatiile unde am aflat ca frecventele de taiere sint si cele alese de mine, ba mai mult si driverele de medii si inalte sint similare; ce sa zic, flerul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări