Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se pot utiliza difuzoare pro in incinte de casa?

VTP

Postări Recomandate

am o intrebare legata de raspunsul in frecventa al acelor back loaded horn:ati observat o atenuare de 3-6 dB cauzata de defazajul aparut intre sunetul emanat de horn si cel emanat de difuzorul care radiaza direct?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

14

• radue

12

• Mircea Bartic

9

• VTP

4

Top autori în acest subiect

@Nexus te-am intrebat de bp4 pt ca in orasulmeu asa se foloseste la sonorizari in aer liber. Sincer nu prea au deloc bas ( kick bas ).La boala aceea ma refeream.Merg puse in masina HP-18W?Nu ies cutii cam mari?La masina frecventele fjose ( de obicei sub 55-60 Hz ) sunt ampificate de interiorul masinii cu pana la +12 dB, deci din cauza aia o fi basul lenes.

Link spre comentariu

sharky mia zis:

Daca te referi la difuri auto care se aud dintr-o masina atunci nu ai dreptate. Raspunsul ala infect eu zic ca e din cauza tablei

am un sub mnc penta (lam confiscat de la taicameu din masina :jy07: ) pe care lam bagat intro incapere mica zidita care e deschisa intro parte (dimensiuni 2m*0.4m*1.1m , de fapt il folosesc ca sami pun hainele in el :P). In acest mod creste spl ul subului....altfel daca il bag undeva in camera se pierde al naibii basul si numa in anumite pozitii se aude. Problema e ca se cam pierde din percursivitate in favoarea unui bas mai puternic care din afara casei se aude mult mai accentuat decat pus aiurea undeva in camera (se aud si tiglele ca nam sigilare buna la tavan "inca" :twisted:). Oricum si daca il pun in mijlocul camerei e destul de lenes si acolo si ii lipsete percursivitatea. Probabil ca e de asa natura subu meu si vrea numai sa ma enerveze un pic :drac: . Imi place ca in masina nu simt nevoia de bas mai percursiv cu subu asta :crazy:miam facut nishte sateliti cu difuri de 6" si am mai reusit sa-i reduc din handicapul cu lungirea basului... de aia ziceam ca ar fi buna idee sa combini boxe cu fs mic si boxe cu bas percurisvabia astept sa fac odata hornurile sa scap odata de subu asta care nare harul percursivitatii
Link spre comentariu

dar imi este in plan sami fac hornuri ...vreau sami fac ceva incinte serioase... o sa folosesc sunflowere de 12" daca no sami fie lene poate incerc si difu din sub sa vad cum se aude intrun horn ... si dacai pana acolo poate o bag si in masina (incinta are dimensiunile 1.30m*0.4m*0.55m) :crazy: :jy05:

Link spre comentariu

dorind din pacate inca nam gasit mdf (de osb nu shtiu) la mine in oras :( nam alta alegere decat sa folosesc palul hidrofugat de 18 mm. am si dat comanda pretul e destul de "ok" avand in vedere ca o placa de 2.70m*2m costa 55 lei greisnakeincinta e din nr 3/2005 din tehnium ... acolo este explicata constructia... paremise ca este pusa pe un sait undeva numai ca nu imi aduc aminte momentan care e aceladaca o so gasesc o sati dau adresa

Link spre comentariu

hmm.. nush care sunt folded horn pt ca in tehnium nu aminteste cred ca folded horn sunt incintele care au diful ascuns in interior, iar alea scoop au diful in exterior al meu va avea diful in exterior, desi am auzit ca folded horn suna mai bine (in tehnium nu este vorba de folded sau scoop , acolo zice ca suna excelent hornul pe care lau publicat ei in revista ... cred cai scoop)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări