Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu un Orion AR612

DarthVader

Postări Recomandate

Vizitator ORION A612

Buna seara ,este cineva care mi-ar putea repara si restaura un ORION AR 612? Si de tras in Banda UUS VEST 88 - 108Mhz? Am eu toate lampile necesare. Imi lipseste numai difuzorul de medii de la Orion AR 612 si picioarele de lemn ale carcasei.de sub carcasa(lemnul suport cel curbat si cele doua cepuri de lemn din spate) , dar poate le gasesc la cineva sau poate gasesc o carcasa intreaga.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DarthVader

25

• nea_bobina

6

• kripton

4

• mila

4

Top autori în acest subiect

este cineva care mi-ar putea repara si restaura un ORION AR 612? Si de tras in Banda UUS VEST 88 - 108Mhz?

Buna ziua,Sunt convins ca exista suficient de multi forumisti care v-ar putea ajuta (inclusiv eu). Din punctul meu de vedere, in schimb, eu n-as sari sa ofertez, pentru ca pretul efortului pe care l-as depune in vederea restaurarii (asta include evident, repararea, schimbarea benzii UUS receptionate, realinierea, finisarile carcasei, etc.) ar depasi net pretul la care se poate cumpara un astfel de receptor, aflat in stare de functionare si prezentare normala. Si de asemenea, intra la socoteala si timpul in care poti duce la bun sfarsit un set de astfel de operatiuni. Din toate aceste motive (si nu numai), e posibil ca solicitarea dvs. sa fi ramas fara raspuns (cu exceptia cazului in care vi s-a raspuns prin PM). Restaurarile de acest gen sunt facute de pasionati fie doar pentru colectia proprie, fie pentru colectionari care sunt dispusi sa rasplateasca corespunzator munca depusa. Si ca sa fii dispus pentru o astfel de cheltuiala, trebuie ca si subiectul restaurarii sa merite. Desi e dotat si cu difuzoare electrostatice si are un sunet foarte bun, totusi, AR612 e un model comun, relativ ieftin si care se gaseste in suficient de multe locuri de vanzare, in stare buna. De aceea nu merita sa investesti in el mai mult decat face. Asadar, rationamentul este de ordin strict economic. Recunosc, am intalnit pana acum 2 colectionari care au platit sume frumoase pentru a repara niste troace comune, dar numai din ratiuni sentimentale (de genul "il am mostenire de la bunica si pe asta vreau sa-l repun in functiune, nu altul ! " ). In astfel de cazuri, se aplica sloganul "Clientul nostru - stapanul nostru" si te apuci de treaba. Dar astea-s cazuri rare ...Chiar daca nu ati discuta despre un "restitutio ad integrum" - ci doar de simpla modificare a blocului UUS pentru a receptiona banda CCIR, ei bine, si asta e o operatiune relativ delicata si care cere timp. Manopera pentru repararea partii electronice + modificarea si realinierea blocului UUS v-ar putea costa in jur de 150 RON. Daca va ganditi si la restaurarea lemnariei, asta reprezinta costuri suplimentare de cel putin aceasi valoare, iar daca se pune problema de refurniruit, lacuit, etc. - deja se iese sensibil din pretul de achizitie a unui AR612 in stare foarte buna.
Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
On 9/27/2013 at 6:16 PM, mișa said:

Cei care au nevoie de piese de schimb pentru acest aparat sa ia legatura cu mine pe pm. (discutam de piese originale) (lampi nu)

Ziua buna, conform postarii de mai sus aveati(in septembrie 2013) ceva piese pentru Orion Ar612.

Daca mai aveti, ma intereseaza si pe mine sa achizitionez ceva butoane de claviatura si un buton mare pt. actionarea pozitiei antenei de ferita sau a selectiei posturilor de UUS(sunt identice). Am achizitionat si pus in functiune de curand un astfel de aparat, functioneaza excelent, dar are probeleme estetice(lipsa buton claviatura si buton actionare ferita fisurat). Daca ma puteti ajuta, astept raspunsul dvs.

Cu stima, tecuceanu21!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări