Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa stroboscopica pentru reglare avans auto defecta

Vizitator bugtuner

Postări Recomandate

cred ca traductorul lui bugtuner e capacitiv

Posibil, dar nu mai inteleg eu rolul clestelui, care din ce vad in poza, pare cu miez de ferita.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment]
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

13

• miron1947

13

...Ca sa rebobinez traful, cum pot sa aflu numarul de spire pe traf ? . Numarand spira cu spira stiu, dar este si alta metoda?

Eu zic sa nu te repezi deocamdata la traf, cata vreme nu e foarte clar ca e defect, incearca sa faci cu el un oscilator cu alte piese.Refacerea nu e foarte complicata dar trebe respectate niste conditii. E necesara o buna izolatie intre infasurari si fazarea corecta, adica respectarea sensurilor de bobinare si tragerea corecta la borne a capetelor infasurarilor. Daca fazarea nu e corecta, nu va oscila chiar daca se respecta nr de spire (rezolvarea ar fi inversarea firelor in padurile respective din pcb).Cel mult, se poate da jos infasurarea cu spire groase, daca aceasta e la exterior, se numara spirele cu atentie si se noteaza, deasemenea se noteaza SENSUL de bobinare, pt a se reface intocmai.Daca se stie acest numar de spire, apoi se masoara inductanta atat a primarului cat si a secundarului, se poate calcula numarul de spire a infasurarii de inalta tensiune fara a o demonta.Deasemenea, daca pe miez mai exista spatiu sa se bobineze de proba cateva spire subtiri, masurand inductantele celor 3 infasurari, se poate afla din calcul nr de spire fara demontare.Daca se da jos numai infasurarea cu fir gros, care trebe sa aiba putine spire, se poate vizualiza starea foliei izolante dintre primar si secundar, precum si aspectul bobinajului, se poate constata daca a fost incins sau nu. Asta daca e posibil fara a umbla la miezul magnetic, adica rebobinarea cu suveica sau acul de cusut a infasurarii cu spire putine.
Link spre comentariu

...din ce vad in poza, pare cu miez de ferita...

Eu nu-mi dau seama, poza e prea mica.@bugtuner, Nu poti pune o poza sa vedem mai in detaliu?Ori, nu esti dispus, de dragul stiinei, sa-i dai un baros, sa vedem si noi ce e la lontru?
Link spre comentariu

Ori, nu esti dispus, de dragul stiinei, sa-i dai un baros, sa vedem si noi ce e la lontru?

La mine este inchis cu suruburi, clestele, poate nu este nevoie de baros.
Link spre comentariu
Vizitator bugtuner

Cum sa nu fiu dispus :da . Pentru ca nu e nevoie de barost. Chinezi s-au imbogatit recent, au dare de mana, si-au permis sa pun nu unul, ci 3 suruburi :aplauze Deci va rog priviti minunea.Pe mine ma baga tot mai mult in ceata. Explicatia cu traductorul capacitiv, am inteles-o si era superlogica, era necesar doar un fir daca nue ra ecranat,dar frate nu e asa. E o bobina pe un miez de ferita, dar pusa in SCURT.CUM NAIBA POATE FUNCTIONA :nebunrau: :nebunrau: E pur si move.Poate daca stim asta stim si cum de naiba a mers cu ea in priza la 220V asa flotantLa naiba, ca am dat 15 dolari pe ea in SUA. Baiul e ca pe aici nu prea gasesti, si oricum is mai scumpe, ca la pretul asta o desfaceam doar de dragul stiintei, nu sa o repar.Ce ciuda mi ca nu stiu pe nimeni in zona cu o jucarie sa masoare inductanta din traful ala. Mai sap pe la prieteni, cunostinte. Nu e nimeni din Arad ce citeste pe aici si are astfel de jucarie?

Link spre comentariu

E o bobina pe un miez de ferita, dar pusa in SCURT.

Daca bobina este legata in scurt, cum scrieti, puteau sa puna si un cui in locul ei, sau poate este totusi ecranat?Manunchiul acela lipit pe bobina, imi pare a fi tresa unui cablu ecranat.Ar fi interesant de vazut si cum arata conexiunea acestui cablu pe placa.
Link spre comentariu
Vizitator bugtuner

Uite cum arata acel fir negru , lipitura originala pe placa. Si firul nu are nici o birufcati, sau alt fir sa mai iasa din el sa fie lipit altundeva.

Link spre comentariu

firul nu are nici o birufcati, sau alt fir sa mai iasa din el sa fie lipit altundeva.

Daca este asa, nu imi dau seama de ce s-au mai complicat sa faca o bobina, nu vad logica.
Link spre comentariu
Vizitator bugtuner

Incep sa cred ca bobina si firul fara ecranare au parut din ratiuni economince si comerciale, nu tehnice. O fi el cu bobina, dar tot capacitiv cred ca functioneaza acum.-poate la inceput a se folosea fir ecranat, apoi pentru ceva economie au pus fir simplu ca merge si asa, si aveau clesti gata facuti pe stoc-poate se foloseste acest cleste la 100 aplicati, si ii fac pe toti la fel (lot, mare pret mic) si daca ii pui la lampa mai desteapta, pui si fir cu ecranare, daca pui pe lampa simpla ca a mea, pui fir simplu.-poate e rebut de productie (bobina arsa de ex) de la lampi mai scumpe unde trebuiau sa functioneze cu inductie, si ca sa nu le arunce, le folosesc ca traductori capacitiv, si arata si bine (pare cu inductie)Acum, daca scot firul actual, masor bobina sa nu fie intrerupta, si pun fir cu ecranare (un capat al bobinei la ecran, si apoi masa, si celalalt prin firul din mijloc al cablului ecranat, pana la circuit)va functiona, sau risc sa prajesc ceva pe acolo, pe la circuitul de inalta tensiune din lampa (care inca merge :ciuda: )?

Link spre comentariu
Vizitator bugtuner

Am comandat piese noi pentru montajul oscilator pe 12V. Astept sa imi vina coletul. Nu am gasit SD880 pe stoc asa ca am luat BD137, care zice ca e de 1,5A si 8W. Si in loc la R1 pentru polarizare am luat semireglabili de 25k si 100k. O sa revin dupa ce fac montajul si probele. Daca nu e ceva ok in cele spuse , va rog sa ma anuntati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări