Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator rf care tiuie. De ce?

Vizitator tudose_al3xandru

Postări Recomandate

Vizitator tudose_al3xandru

Am facut un amplificator cu kt920A de 2-3 W pt 70 mhz insa nu stiu ce are de tiuie incet ceva prin el. Probabil o piesa. Dar care? Si de ce? Auto-oscileaza? L-am decuplat bine cu 1nF si degeaba. Bobinele sunt ecranate...Am zis ca poate intra rf in sursa si se mixeaza cu ceva...dar am pus un acumulator si la fel face. Ce are?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

2

• Rx-Tx

1

Am facut un amplificator cu kt920A de 2-3 W pt 70 mhz insa nu stiu ce are de tiuie incet ceva prin el. Probabil o piesa. Dar care? Si de ce? Auto-oscileaza? L-am decuplat bine cu 1nF si degeaba. Bobinele sunt ecranate...Am zis ca poate intra rf in sursa si se mixeaza cu ceva...dar am pus un acumulator si la fel face. Ce are?

Da-ne mai multe detalii. Ce masuratori ai facut si care sunt valorile in diferite puncte, in ce clasa de functionare se incadreaza amplificatorul...etc.
Link spre comentariu

Daca "tiuie", este posibil sa oscileze pe o frecventa foarte joasa (audio), frecventa la care decuplarile de 1nF nu au practic efect. Asta se poate confirma cu un analizor spectral sau osciloscop de banda larga.Primul lucru pe care il poti incerca este sa decuplezi alimentarile si cu electrolitici (inclusiv si in special partea de polarizare).Asigura-te si ca adaptarile in/out sunt ok pentru 70 MHz.

Link spre comentariu

Se pare ca nu prea vrei sa fii ajutat. E greu sa postezi schema respectiva si , ceea ce ar fi foarte important, o fotografie a montajului respectiv? Am vazut anuntul tau si pe alte site-uri dar la fel lipsit de detalii.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări