Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme alimentare lanterna cu acumulator

bogdan_george17

Postări Recomandate

Salutare.Am si eu nevoie de ajutorul vostru. Am o lanterna din aceea mare care se incarca de la 220V. De ceva vreme nu mai functioneaza, eu cred ca nu mai incarca. Am verificat placuta de alimentare, diodele de pe ea, insa nu reusesc sa detectez problema. Ma puteti ajuta cu eventuale sfaturi?Am atasat poze cu placuta si schema de interconectare pentru placa. Acumulatorul nu stiu cati volti scoate caci pe el nu scrie nimic, iar masurat cu aparatul indica in jur de 1,3 V care oricum nu sunt edificatori intrucat nu este incarcat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_george17

4

• Spitfire

2

• dorian 70

2

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Daca acumulatorul e un paralelipiped negru putin mai mare decat o baterie 6F22(9V), acela e un acumulator cu plumb chinezesc, cu doua celule(4V), o mizerie.S-a stricat.

Link spre comentariu

Probabil acumulatorul este mort ...Daca se merita, se poate procura altul la un pret de cca 20 lei.Verificati si circuitul de incarcare care din descrierea dv. este cu condensator serie de 2,2 micro.

Link spre comentariu

Verificati si circuitul de incarcare care din descrierea dv. este cu condensator serie de 2,2 micro.

si cum pot verifica exact care e problema? adica daca este acumulatorul sau acel condensator?
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

De o luna jumate nu a mai raspuns nimeni...Pai e simplu: un acumulator cu plumb nu ar trebui sa scada sub 1,75 volti pe celula (adica 3,5 volti pe ambele celule inseriate). Iar situatia aceasta, intalnita daca s-a tras pana becul aproape nu se mai aprinde, trebuie remediata URGENT!!! Altfel, minunatul acumulator cu plumb se SULFATEAZA, chestie in general IREVERSIBILA (adica e clar bulit cu 1,3 volti pe el)Acumulatorul cu plumb are o singura calitate: e ieftin! Si mai multe mari defecte, din care cel mai semnificativ e ca nu-i place sa fie neglijat!!! Cand ai spus "stat prin pod jumate de an", i-am pus diagnosticul fara sa mai fie nevoie de voltmetru.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări