andreiciment Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Buna as vrea sa va intreb daca vata de sticla este buna ca material fonoabsorbant..... Link spre comentariu
boederyakumo Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Da, este buna numai ca nu este prea indicata pentru ca poate intra in sistemul mobil al difuzorului (daca e folosita la incinte acustice se baga in saculeti din material textil cu tesatura deasa). Link spre comentariu
CBI Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 s-a mai discutatvata de sticla,care de fapt e vata minerala ,cea galbuie care se gaseste la suluri la market cu grosimea de 5cm ,cam te scarpini din ea...este buna ca fonosbsorbant,dar in cutii relativ mici trebuie desfacuta ca e prea gros stratul de 5cm...nerecomandabil sub nici o forma!mai se gaseste vata bazaltica,cea verzuie,care este sub forma de panouri,f sfaramicioasa si dura,deci nu prea se poate modelaAmbele sunt f bune ca fonoabsorbant(ambele pt asta sunt facute,izolare termica si fonica),.dar periculoase pt sanatate! poate si difuzoareDaca vrei neaparat sa te incapatanezi si sa folosesti,sa o acoperi la sfarsit cu niste minet/lana sintetica/melana de 15-20mm peste tot sa mai retina eventualele particule care se vor desprinde la vibratiiEu zic totusi sa cauti minet sau sa te interesezi pe unde poti cauta.Pretul este cam acelasi,la fel si functionalitatea,iar riscurile minime Link spre comentariu
ionescu liviu Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Poate provoca iritatii. Cand sunt folosite in constructii e ok, ca se baga in pereti si acolo ramane. Dar in incinte bassreflex efectul e garantat... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 eu folosesc lana de ...oaie sub forma de placi de 2 cm grosime si o cumpar din Germania zic baieti ca e de HI-END :rade:In Romania am auzit ca tarani crescatori de oi ard lina pt ca n-o cumpara nimeni Link spre comentariu
CBI Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 lana de oaie este cea ma buna,dar cea cumparata de la magazinele de specialitate nu se compara cu cea luata din piata de la diversi,unde nu toti au priceperea si materialele de prelucrare ,si in general vine gramada,imabarligata,netratata corespunzator,si ..pute...uneori cam rau ,mai ales in incintele deschise..(dar pot iesi boxe cu un puternic carater ''mioritic si la propriu si la figurat)eu am folosit odata ceva de la monacor,care este 2 treimi lana naturala si 1/3 sintetica,si are proprietati fonoabsorbante f bune,dar pretul este mai mare fata de lana sintetica,asa ca nu se merita sa folosesti le orice cutie cu difuzoareeu poersonal nu m-am putut invata cu mirosul,asa ca am renuntat,chiar daca cam asa se intampla si pe la mine,cei batrani o tin in pod de o mamanca moliile... Link spre comentariu
andreiciment Postat Septembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Dar, mai am o intrebare vatelina aia din plapume sau din geci e buna ca material fonoabsorbant??? Link spre comentariu
alex20alex Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Dar, mai am o intrebare vatelina aia din plapume sau din geci e buna ca material fonoabsorbant??? Merge! Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 da,ala e minetul cel de plapume e de 3-4 cm grosime,cel de geci e subtire si trebuie mai multe staturi la cutii mari si costa cred ca si mai mult putin.Depinde pt ce-ti trebuie asa arata: Link spre comentariu
flancfuster Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Am vazut un proiect in care se folosea materiale fonoabsorbante pentru masini si mocheta cu firul mai lung pentru a reduce costurile. Stie cineva unde se gaseste fonoabsorbantul pentru masina? Proiectul cu pricina: http://www.audiodesignguide.com/HiEff/HiEff.html Link spre comentariu
Barti Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Ce parere aveti de polistiren expandat pentru izolarea incintelor?Eu am folosit de multe ori de 20 mm,totusi nu sint convins cit e de buna.(acel material alb ce se foloseste si la izolarea termica a locointelor)Doar ce vinde ca fonoabsorbant ,de culoarea verde ,in placi de 50X100 de 6 mm grosime? Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Ma indoiesc ca functioneaza. Trebuie un material pufos pt a absorbi undele sonore. Materialul acela are o suprafata plana si nu prea le absoarbe ci actioneaza ca un perete. In plus ocupa si mult volum. Eu cred ca are un efect prea mic spre deloc si e nepotrivit.Ca idee si ca o copmaratie, materialul fonoabsorbant special conceput pt asa ceva (de exemplu cel care se foloseste in studiouri) are forma de tip cofrag de ou si e facut din burete spongios, deci cu mici orificii si dese. Polistirenul e plan si nu e deloc spongios. Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Ar merge daca il tai in baghete cu sectiune triunghiulara, si il lipesti asa pe pereti. Merge taiat in bune conditii cu un fir incalzit. Sau ai putea lasa placa intreaga, si sa tai santuri in el cu pistolul de lipit cu o ansa facuta special. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Mai bine pui cofraje de ouă. Link spre comentariu
Barti Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Ce parere aveti atunci,de ce foloseste Visaton polistiren in incinte originale?Am aici datele: STARLET Art. No. 5929 Construction .............................................................................................................................................................................................................................................................................................................. Component parts list for 1 box The kit includes all the components listed here but not the cabinet. Tweeter DT 94 8 Ohm 1 pc. Midrange driver W 100 S 8 Ohm 1 pc. Woofer W 200 S 8 Ohm 1 pc. Crossover Crossover Starlet 1 pc. Cover cap AK 10.13 1 pc. Bass reflex tube BR 15.34 (length 8 cm) 1 pc. Terminal ST 77 1 pc. Damping material !!!!!!!!!!!! Polyester wool!! 3 bags Wood screws 3.5 x 19 mm 21 pcs. Cable 2 x 1.5 mm2 3.5 m Cabinet parts list for 1 box Parts Size (mm) Quantity Material: 19 mm chipboard or MDF Front and rear panel 1000 x 270 2 Side panels 1000 x 262 2 Top and bottom panel 232 x 262 2 Brace 232 x 80 1 Brace http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... ction.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum