Vizitator andrewflo Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Am o problema.... As dori sa stiu daca la un cablu cu sectiunea de 4 mm patrati pe o distanta de 300m si un consum de aproximativ 3amps (440 w becuri economice) este deajuns o siguranta automata de 16 a C. Va multumesc anticipat pentru ajutor Link spre comentariu
remus68 Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 La un consum de pina la 3A, bineinteles ca face fata o siguranta automata de 16A! Era suficienta si una de 6A. Pina si cablul este supradimensionat excesiv. Link spre comentariu
gaby Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Cablul nu este supradimensionat pentru 300m, trebuieste gros ca sa aibe pierderi mici. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 440 w becuri economiceAdica 22 becuri a cate 20W fiecare?!Daca sunt toate pe aceiasu faza, posibil sa apara probleme, condensatorul electrolitic din sursa fiecaruia va fi gol in momentul aprinderii, iar curentul instantaneu prin circuit va fi mare in momentul acela.Nici cos fi nu va fi prea bun in acel circuit. Link spre comentariu
flomelomanul Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 La un consum de pina la 3A, bineinteles ca face fata o siguranta automata de 16A! Era suficienta si una de 6A. Pina si cablul este supradimensionat excesiv.Va contrazic. Cand este vorba de o lungime de 300m trebuie luata in calcul si caderea de tensiune, care este cu atat mai mica cu cat sectiunea conductorului este mai mare. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Daca nu am gresit la calcul algebric elementar, pentru 600 m (si nu 300 m, omul a precizat clar distanta = 300 m) avem R = 2,55 Ω (am considerat conductor din cupru). Deci caderea de tensiune 2,55 x 3 = 7,65 V. 3,3 % din tensiunea nominala a retelei. Iar puterea disipata pe el este de aprox. 23 W. Adica 5,2 % din puterea utila de 440 W. Daca lungimea totala a conductorului era de 300 m, as fi spus si eu ca acel conductor este supradimensionat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum