Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DUBII LA CONECTARE BOXE LA AMPLIFICATOR CU 4 IESIRI

JARRELL

Postări Recomandate

Detin un amplificator stereo cu iesire ptr 4 boxe (AorB=4-16 ohmi si A+B=8-16 ohmi si care are si un comutator NORMAL/QUADROFONICO) si 4 boxe la 8 ohmi fiecare.Cum trebuie sa conectez mai exact cele 4 boxe si mai ales pe ce pozitie trebuie sa fie acel comutator ptr. ca am tot incercat variante si variante si se incalzea foarte tare statia - ardea cand puneam mana pe ea, chiar si la volum mic?Va multumesc anticipat ptr raspunsuri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• JARRELL

4

• indy666

2

• zal

1

• massacre122

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Era bine dacă spuneai şi modelul amplifului, oricum comutatorul quadro e ptr defazarea semnalului stereo în 4, 2 în faţă, 2 în spate, un fel de Dolby surround primitiv, de prin anii 70. Acuma depinde dacă ampliful are decodorul încorporat şi dacă e construit quadro, adică are efectiv 4 amplifuri independente înăuntru, 4 vu-metre şi un sistem de reglare a volumului cu mai mulţi puţometri.Problema cu încălzitul e din cauza că e construit cu economie de materiale şi duce cu greu şi boxe de 8 Ohmi, probabil că pe 4 Ohmi e jale.

Link spre comentariu

Parerea mea ar fi sa renuntati la una din perechile de boxe conectate la amplificator, chiar daca acum va da parerea de putere mai mare...este un amplificator destul de slab pentru a pune pe el 4 boxe...Nu stiu ce boxe aveti, si ce impedante au fiecare, dar este slabut pentru a pune 4 boxe pe el. Ramaneti la un singur set de boxe.O zi buna. Radu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări