Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placi sunet USB ieftine - sunt DOAR pt casti!

Th3_uN1Qu3

Postări Recomandate

Am luat si eu o ragalie din aia de placa de sunet USB de 15 lei. Se aude rezonabil dar doar cu volumul la maxim (DAC'ul cred ca e pe 8 biti pt ca fosneste si bazaie rau de tot la volum mic), da bine de tot pe casti, dar atat. Am fost surprins ca merge cu ASIO4ALL si chiar doar cu latenta de 9ms (!!!) si am zis sa ma mai joc de'a DJ'ala pe laptop ca mi'era lene sa ma asez la birou la calculator. Pe laptop nu am 2 perechi de canale separate (de fapt am... dar a 2'a pereche reprezinta difuzoarele laptopului, si chiar nu am chef sa il fac bucati doar ca sa'mi mai scot o iesire), asa ca am conectat'o impreuna cu sunetul onboard la mixer si am dat drumul la VirtualDJ.Toate bune si frumoase numa' ca mi s'a aprins complet vu-metrul de pe mixer desi nu dadusem drumul la muzica, iar dupa cateva secunde jucaria USB a crapat. O scot din port, o pun la loc, aceeasi chestie. Scot onboardul din mixer, o leg doar pe cea USB. Merge, insa suna dubios rau, se aude mai incet decat daca pun castile direct pe ea, si distorsioneaza urat daca vreau sa dau mai tare. Si vu-metrul tot ce are el chef indica.Am pus osciloscopul pe iesirea placii USB si am observat catamai oscilatiile, 3v p-p la 64MHz. :nebunrau: Nu stiam ca mi'am luat emitator de radio pirat in loc de placa de sunet! Daca vrea cineva fac si poza cu oscilograma. Situatia e la fel si pe alimentator si pe baterie iar onboardul apare "curat". Concluzie? Mai bine strang bani macar de un Creative. Daca ma plictisesc suficient e posibil sa incerc sa'i trantesc un filtru, ca acum am si statie de aer cald si o caruta de SMD'uri scoase de pe placi de baza, dar mai vedem.Edit: Insa nu oscilatia face placile sa nu mearga impreuna, ci faptul ca "masa" de pe iesire a placii USB sta la 2.5v fata de masa generala.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

1

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Vizitator brainwash

Ai avut ghinion, eu am luat una cu 8 lei care are deja condensatorii pe iesire :)Eu ma chinui sa scot condensatorul de pe intrare sa o fac osciloscop care sa stie DC, dar nu am reusit, are doar o rezistenta de 'bias', daca o scot nu mai am intrare. Cred ca renunt la 'proiectul' asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări