Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O intrebare tot despre Atmel

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aghora17

2

• nosferatu

1

Vizitator yoco

-ca sa obtii un fisier .hex mai intai trebuie sa compilezi fisierul sursa care contine codul in asamblare sau in C sau orice alt limbaj de programare .Yoco.Ps(nu orice fisier se compileaza direct in .hex , .bas nu ai cum sa il compilezi pt. uc) :!:

Link spre comentariu
Vizitator yoco

-BASCOM are compilator incorporat in program dar care nu iti salveaza(din cate stiu eu ) fisierul .hex rezultat pe hard sau altundeva , adica el genereaza codul dar trebuie sa il scrii in controler folosind terminalul (functia din meniu) din el. trebuie sa ai un programator compatibil cu specificatiile din Help program. sau daca nu gasesti asa ceva pe situl meu SP12 care are schema hardware in sp12.zip.

-daca vrei detalii trimite un mail si mai povestim http://www.yocous.go.ro/avr_hdlg2416.html

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Are cineva idee cum transform un *.bas in *.hex pentru 89c4051 ?Incerc sa invat si eu cum se programeaza chestiile astea :oops:

ce iti recomand eu, chiar daca poate un pic prea tarziu, este sa lasi arhitectura asta si sa te apuci de AVR, mi se par mult mai elegante, iar suportul pentru ele mult mai vast.
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Am rezolvat demult, subiectul are aproape 1 an :lol: Arhitectura asta e grozava pentru ca 1 cip costa 1Euro pe cand altele de aceeasi capacitati (mintale) costa de 2-3 ri mai mult. Gandeste-te ca am de facut cel putin 1000 de chestii cu acest cip, la fiecare cip 10.000 lei in plus inseamna 10.000.000 in total.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Krysti

Am de facut un proiect la microprocesoare cu AtMega8...Am de facut "Semaforizarea intre doua puncte de cale ferata".Trebuie sa folosesc Interfata RS485...dk aveti si puteti trimiteti mi ai mie documentatie...

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

mda, aici ai dreptate, dar eu tot fan avr raman. acum incerc sa ma profilez pe pic-uri, dupa o luna de chin am inceput sa le indragesc

Ma amuz copios ca eu cu PIC am inceput si acum incerc sa deslusesc "misterele" atmel-ului pentru ca e mai ieftin si mi l-a recomandat tot cineva de pe acest forum - branca. Experienta mare nu am cu PIC-ul dar l-am "devorat" rapid.Acum caut si eu sa vad cu ce se "serveste" MCU-urile Atmel.Multa bafta!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări