Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Factor de umplere

Vizitator Thidex

Postări Recomandate

Vizitator Thidex

Cum detectez daca un semnal dreptunghiular are 50% factorul de umplere?Am incercat cu un comparator analog cu fereastra, dar vreau ceva digital precis. Nu cu microprocesor.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca ai redresa cu 2 diode alternanta pozitiva si negativa (si filtrate cu 2 condensatori) si ai conecta aceste 2 tensiuni prin 2 rezistente egale, in punctul sintre cele 2 rezistente la un factor de umplere de 50% ar trebui sa ai tensiune 0. Mai ramane sa faci un tabel de corespondenta intre tensiunea redresata si factorul de umplere. Oare ar merge?? ( Cred ca semnalul intai ar trebui axat)

Link spre comentariu
Vizitator Thidex

Am incercat cum spui tu dar nu sunt multumit de viteza de raspuns!Folosesc VCO din 4046 cu condensatorul original inlocuit cu 2 cond. variabile legate la masa. Cele 2 cond. sunt in antifaza (cand valoarea unuia creste celalalt scade). Astfel am un semnal cu factor de umplere reglabil.Ma gandeam sa fac semnalul 50%, multiplicand cu 2 si apoi divizat cu 2, apoi sa-i compar frontul pozitiv cu cel al semnalului original (intarziat) in comparatorul de faza 2 de la PLL 4046.Mi-e frica ca ma complic inutil si poate exista o alta solutie mai simpla...Mersi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări